avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Foarte corect si pertinent raspunsul colegului meu. Nici noi, nici dvs, nci tatal copilului nu putem sa configuram viitorul asa cum ni l-am dori, nu putem controla ceea ce va fi. De aceea sfatul este de a avea mereu - in deciziile dvs - interesul si binele copilui.

Poate ca minorului nu ii va fi bine langa tata si il veti lua cu dvs, poate ca ii va placea, se va acomoda si trecand timpul este bine sa nu ii stricati cuibul. Amandoi parintii trebuie sa ganditi solutii pentru binele lui, ceea ce inseamna securitate emotionala, confort, satisfacerea cerintelor educationale, ncurajarea abilitatilor si manifestarea lui in domenii care il pasioneaza. In fond asta este rostul nostru ca parinti.

Incercati sa ii ramaneti aproape chiar si la distanta, asigurati l ca iubirea nu se va diminua, nici sprijinul dvs, ca poate oricand vorbi si conta pe dvs. Ce va veni in viitor, veti rezolva atunci, pe coordonatele de atunci.
Simplu, solicitati suplinirea acordului mamei pentru mutatea locuintei si inscrierea la scoala, schimbarea persoanei care incaseaza alocatia (nu are de ce sa o pastreze si sa o gestioneze daca copilul nu locuieste cu ea), plus plata pensiei de intretinere pentru cel mic. Nu mai pierdeti timpul si actionati in beneficiul copilului dvs.
Sunteti libera sa plecati oricand, luati si minorul cu dvs. Il anuntati unde locuiti si reglementati fie amiabil, fie in instanta relatiile post separare.

Caci veti exercita in comun drepturile parintesti, tatal va avea drept de vizitare (de vazut in ce conditii exact ca este foarte mic copilul), va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere.
Introduce actiune de tagada a paternitatii, se efectueaza test ADN cu tatal biologic si astfel sotul mamei va fi inlaturat de la rubrica tata unde a fost inscris in baza prezumtiei de paternitate si a timpului legal al conceptiunii situat in timpul casatoriei.

Este unica varianta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati dovedit in dosar cele afirmate?

Faceti apel si angajati avocat care sa stie ce aspecte conteaza, ce situatii sa probeze si cum sa combata motivarea sentintei instantei de fond.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt sanse, dar trebuie sa probati in instanta cele afirmate daca va fi cazul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu e o situatie provizorie, trecatoare, puteti merge in instanta sa reduceti pensia.

Dupa momentul divortului, notarul nu mai are competenta pe aceste aspecte.
Daca aveti hotarare judecatoreasca faceti demersuri in vederea executarii prin Ministerul justitiei.

Daca nu aveti, faceti actiune in instanta si va face instanta adresele necesare in vederea aflarii veniturilor.

Dvs personal nu fi se vor da astfel de date.
Puteti solicita prin instanta modificarea programului de vizita existent, in sensul stabilirii unui nou program adaptat situatiei de fapt si care sa permita o acomodare treptata tata-copil, urmand ca in viitor sa se revina - daca va fi cazul - la un program mai amplu.

Aceasta este calea corecta si nu sa va opuneti programului deja existent ca nu veti avea castig, ci din contra daca tatal va insista veti ajunge sa vina cu executorul, sa suportati penalizari de intarziere si altele.