avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

Activitate Adalbert Gabriel Gazdovici

DanielC009 a scris:
Vroiam sa stiu dacă pot face o cerere pt modificarea de domiciliu al minorei sa fie la tata.
Instanta o va considera o mama iresponsabila?
Dețin probe video și poze și martori ca o vad circulând frecvent cu masina si fetita este în spate singura fără centura de siguranta

Eu zic ca in loc de cereri la judecatorie ar trebui sa incercati imediat sa discutati mai intai cu doamna si sa-i explicati ca la o frana brusca fetita se poate accidenta cat se poate de serios, in loc sa colectionati poze si filmulete. Pana la urma ceea ce trebuie sa conteze e siguranta fetitei iar faptul ca 43% dintre copiii care mor in accidente de masina mor din cauza faptului ca nu au centura si sisteme de siguranta adecvate ar trebui sa fie mai convingator pentru un parinte decat schimbarea de domiciliu a fetitei. Presupunand ca ii schimba instanta domiciliul fetitei la d-voastra, atunci cand o sa o ia mama ei, fetita va fi mai in siguranta? Nu. Atunci?
[ link extern ]
Daca este indeplinita si conditia incapacitatii de munca cel putin 3 zile este accident de munca. Angajatul era in timpul indeplinirii indatoririlor de serviciu.
P.S. N-ar mai trebui sa le mai faceti waterboarding angajatilor in timpul cercetarii disciplinare.
lotzzzi a scris:
Mai exact este teren arabil (arator si fanat) pe CF, nu strada. Totusi, primaria confirma ca este strada privata, are si nume la primarie

Da, pentru ca ati construit dar nu v-ati mai ocupat de amanuntele organizatorice cum sunt infiintarea unei asociatii, regulamente, s.a.m.d., pe ideea atat de populara incat ar trebui sa existe pana si in imnul national: "lasa dom'le ca merge si asa si ne intelegem noi". Dupa care, evident, ca nu va intelegeti. E un fel de sport national carea, spre deosebire de oina, pe care n-o mai joaca nimeni, il practica foarte multi.
Repet. Problema se poate rezolva doar daca aveti o majoritate intre coproprietari pe care sa-i convingeti ca situatia trebuie reglementata.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cati ani are copilul, dar pare ca schimbati un bagaj intre d-voastra si tatal copilului. Momentan, daca plecati din tara, singura varianta care pare rezonabila si este in interesul copilului este sa stea la tatal sau. Cand va veti intoarce, daca nu va intelegeti cu tatal copilului judecatorul caruia o sa i va adresati va trebui sa hotarasca ce e mai bine pentru copil, nu ce e mai bine pentru tatal copilului sau pentru d-voastra. Chestiunea ca d-voastra "i-ati dat" copilul tatalui sau cand ati plecat din tara si ca dupa ce v-ati intors "il vreti" inapoi este cu totul lipsita de relevanta. Asa ca nimeni nu va poate estima sansele intr-un proces viitor decat daca e tampit sau escroc. Insa faptul ca acum il lasati la tatal sau n-are cum sa dauneze copilului si nici d-voastra.
gabr a scris:
Nu înțeleg cum a putut intabula ca fiind teren privat un drum de acces dat printr-o sentința judecătorească ca fiind cale de acces în care ne atribuie în indiviziune cota parte de 1/3 din parcela unde se specifica ca fiind cale de acces, întrebarea este, ma pot adresa parchetului pentru ilegalități?

N-are rost sa va complicati cu o plangere penala. Dureaza, e putin probabil sa fie condamnat cineva si va incurca situatia in civil. Chemati un topograf, aratati-i situatia si documentele si cereti-i sa va faca o schita si un raport. Cu toate actele astea mergeti la un avocat. Sau mergeti direct la un avocat cum v-a sfatuit si colega.
Sa faceti contestatie la executare si sa invocati prescriptia sau sa platiti, una din doua.
Probabil ca pe cererea de angajare exista undeva o caseta "declar ca nu am fost condamnat pentru fapte ...." sau ceva asemanator si de aceea refuza sa va faca plata, intrucat considera angajarea si banii ca fiind obtinuti prin frauda.
Urmati linkul de mai jos, cautati instanta unde va judecati si dupa ce o gasiti aveti in dreapta buton de contact. adresa de email ar trebui sa fie de genul "jud-localitate-reg@just.ro" cereti sa va confirme primirea pentru ca unele judecatorii o fac doar la cerere. Fisierele pe care le atasati ar trebui sa fie .pdf nu .doc sau .docx. Certificatul emis de ORC este pdf cu cod de bare pentru verificarea autenticitatii.
[ link extern ]
Teoretic puteti fie sa va recupera ulterior banii de la cumparator, fie, mai bine sa plateasca el direct in urma procesului insa asta depinde de mai multe lucruri intre care si tipul contorului pentru ca problema este daca puteti dovedi ca la data vanzarii-cumpararii nu existau datorii la furnizorul de energie electrica. Pentru a doua varianta ar trebuie sa-l chemati in garantie pe cumparator - asa se numeste procedura - si ar trebui sa luati legatura cu un avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntarea aceea nu e valabila. Nu mai putea renunta la mostenirea acceptata. Putea sa o vanda, sa o doneze, dar nu mai putea renunta la mostenire. Asa ca sunt trei mostenitori.