avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere

buna seara,
va rog sa-mi spuneti cu cate zile libere se recompenseaza o zi lucrata de sambata, duminica sau sarbatoare legala?sau mai bine zis, 8 ore inseamna 16 ore lucrate sau 8? daca raspunsul este prima varianata, unde ma pot adresa cu o sesizare, deoarece eu figurez in pontaj ca la carte, 8ore/zi, 40 ore/sapt., exact ca in contractul de munca. e normal? mentionez ca sunt angajata la un S.R.L. administrat de Consiliul Local si detasata la o inst. bugetara.
va multumesc.
p.s. conform legilor in vigoare, in speta, Codul Muncii.
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 22:49, 1 Noiembrie 2010
Recompensarea a 8 ore suplimentare se poate face asfel:
-pontat normal in ziua efectuarii si un liber de opt ore care va fi platit
-pontat in ziua efectuarii si platit dublu in acea zi
-pontat si ne platit in acea zi si luat doua zile libere platite
In concluzie orice munca prestata peste timpul mormal de lucru dintr-o luna se va recompensa dublu.
In unele contracte de munca lucrul sambata sau duminica ,fie ca este sau nu munca suplimentara, beneficiaza de un spor de lucru in sarbatori legale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
multumesc. si daca nu se intampla asa, unde ma pot adresa cu o sesizare, ceva...
Sesizati ITM pentru nerespectarea Codului muncii, a CCM si a CIM.
multumesc din nou, dar situatia exacta este un pic mai complicata, si anume: lucrez 6 ore/zi 7 zile la rand, pentru ca in urm. sapt. sa vin tot 6 ore/zi timp de 6 zile. va rog sa-mi spuneti dv-stra daca am dreptul la libere si daca da, cate, tinand cont de zilele de sambata si duminica.
va rog, un calcul la nr. de ore lucrate...am nevoie de acest lucru...

Alte discuții în legătură

Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)