avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral

Buna ziua,
Am o intrebare privind partajul succesoral.
Mama a decedat in luna februarie, pentru a face partajul succesoral m-am hotarat ca fratele meu sa imi lase mie terenurile extravilane si el sa ia casa si cu terenul. Problema este ca pentru primul teren fratele meu are doar contractul de vanzare cumparare de la judecatorie, dar nu a fost luat niciodata la primarie, si mai avea alte terenuri de care mi-au spus ca nu are acte. Cum pot verifica toate proprietatile daca are alte contracte neinregistrate? Si daca le pot obtine eu la partaj avand doar contractul de vanzare.
La Registru Agricol, arhive, este complicat...incercati sa va luati/vb cu un avocat.
Ok, multumesc frumos.
Va mai intreb un lucru daca ma puteti ajuta, o parere.
Daca suntem 4 frati, si 2 surori au renuntat, am citit pe internet ca pot retrage declaratia aceea de la notar timp de un an, as fi vrut sa merg pe cale judecatoreasca cu fratele meu, dar in acest caz presupun ca indiferent daca surorile mele au facut aceea declaratie de renuntare, presupun ca in judecata o sa le cheme indiferent nu? Ce parere imi dati? Sa astept sa treaca un an? Pentru ca am vazut ca dupa aceasta perioada nu mai pot retracta declaratiile de renuntare la mostenire de la notar?

Corina89 a scris:

La Registru Agricol, arhive, este complicat...incercati sa va luati/vb cu un avocat.

Timp de 1 an, daca succesiunea nu a fost acceptata de ceilalti mostenitori si procedura succesorala nu s-a finalizat
Și dacă au renunțat o să le mai cheme în judecată? Adică se pot răzgândi în fața judecătorului? Mă gândesc care variantă este mai convenabilă, să aștept un an, sau să depun dosarul de judecată de acum. Mulțumesc
Dezbaterea succesiunii e finalizata?

Alte discuții în legătură

Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)
Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)
Anularea actului de renuntare la mostenire Valentina81 Valentina81 Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la ... (vezi toată discuția)