avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decizie carte de imobil.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decizie carte de imobil.

Dacă o persoană NU a fost desemnată explicit prin decizie a adunării generale de la o asociație de proprietari, dar se ocupă de cartea de imobil i se poate imputa un comportament neadecvat referitor la datele din cartea de imobil?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius4k75 , utilizator 13:26, 20 Mai 2024
Conform disp in vigoare cartea d eimobil este detinuta d ecatre reprezentantul legal al asociatieid e proprietari in sediul administrativ al asociatiei de proprietari
Conform Ordonanței de Urgență nr 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, locatarii imobilelor au următoarele obligații:

Responsabilul cărții de imobil are obligația să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reședința în imobilul respectiv și să o prezinte, la cerere, polițiștilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor (art. 38, alin. 4)

Organizarea şi actualizarea evidenţei locatarilor prin cartea de imobil | Normă metodologică
Parte integrantă din Hotărâre 1375/2006
Art. 93. -
Responsabil al cărţii de imobil este persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau unul dintre membrii comitetului executiv, care locuieşte efectiv în imobil.

Conform disp mentionate accesul la cartea de imobil este permis numai persoanei anume desemnate de catre adunarea generala sau comitetul executiv
In speta prezentata de catre dv,daca persoana in cauza nu a fost desemnata de echipa maageriala a asociatiei de proprietari sa exercite responsabilitatea de responsabil carte de imobil,firesc se pune intrebarea cum a avut acces si cum a intrat in posesia acesteia?
Persoana in discutie poate fi acuzata de prestarea de activitati fara drept legal si fara acordul forurilor in drept sa dispuna accesul la date cu caracter persoal sub incidenta disp GDPR
Mulțumesc, mi-a fost de ajutor răspunsul.
Potrivit art. 57 lit. i din Legea 196/2018, președintele asociației de proprietari
întocmește și actualizează cartea de imobil, în conformitate cu legislația în vigoare
iar nu administratorul sau un membru al comitetului executiv.
Am si eu nevoie de putin ajutor: Ce se intampla daca Asociatia refuza sa ma treaca in cartea de imobil? Adica eu le fac cerere, le arat C.I. cu adresa respectiva, dar chiar si asa, din anumite motive NU doresc sa ma treaca in cartea imobilului. Ma pot adresa la Politie? mai exact unde, ce departament?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa va adresati nimanui . Trebuie doar sa trimiteti o instiintare catre Presedintele Asociatiei de Proprietari, in care treceti data de la care locuiti impreuna cu datele dvs de identificare din CI , neaparat ! cu valoare declarata si confirmare de primire . Atata tot . Dupa ce primiti confirmarea de primire , sub nici o forma nu mai e treaba dvs daca v-a trecut sau nu in cartea de imobil
Si daca tot nu va simtiti confortabil , urmati aceeasi procedura si catre sectia de Politie de care apartineti .

Alte discuții în legătură

Gdpr si cartea de imobil Florin123123 Florin123123 Am avut conflicte cu sefa de scara si inca am, mi s-a spus de la asociatie ca trebuie sa ma trec in cartea de imobil care este la aceasta. Pot face ceva cu ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil alyioana alyioana Buna ziua.\"Seful de scara\" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul \"sef de scara\", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de ... (vezi toată discuția)
Carte imobil magda_oancea magda_oancea Buna seara, Mai este necesara inscrierea in cartea de imobil a proprietarilor/chiriasilor? La avizer trebuie afisate numele ... (vezi toată discuția)