avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,se poate inregistra la primarie un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,se poate inregistra la primarie un motociclu(de fapt ...

Buna ziua,se poate inregistra la primarie un motociclu(de fapt este o motosapa care in carte este trecuta motociclu) care are capacitatea cilindrica de 149 cmc???
Nu se poate inregistra, nu are voie sa circule pe drumurile publice.
Da. Potrivit art. 23 alin.1 din Ordinul 1501/2006 nu este stabilita o anumita capacitate cilindrica maxima pentru inregistrarea la consiliul local.
Se înregistrează de către consiliile locale numai mopedele, tractoarele care nu se supun înmatriculării, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi troleibuzele omologate, potrivit legii, de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român", precum şi tramvaiele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care nu păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi vehiculele cu tracţiune animală.
Răspunsul corect este nu, motocultorul este un utilaj agricol și nu poate fi omologat pentru circulația pe drumurile publice, lucru precizat deja de RAR.
Amenda la jumătate e de 495 RON, in cazul depistarii unui astfel de utilaj circulind pe drumul public.
[ link extern ]

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Da [...]


Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
latka, utilizator

latka a scris:

Răspunsul corect este nu, motocultorul este un utilaj agricol și nu poate fi omologat pentru circulația pe drumurile publice, lucru precizat deja de RAR.
Amenda la jumătate e de 495 RON, in cazul depistarii unui astfel de utilaj circulind pe drumul public.
[ link extern ]

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Da [...]


Sunteti in eroare. Nu e vorba despre inmatriculare, si omologare, nimeni n-a vorbit despre inmatriculare ci despre inregistrarea la consiliul local, la fel cum se inregistreaza si tractoarele si toate utilajele agricole, inclusiv carutele trase de cai, magari, vaci, bivoli s.a.m.d. .
PS De fapt, vad ca am citat din Ordinul acela, dar se pare ca nu ati verificat.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@Adalbert Gabriel Gazdovici
Nu am vorbit de inmatriculare, aratati-mi unde am scris asa ceva. Dvs. sunteti in eroare si nu ati citit ce scrie in codul rutier (e precizat in articolul la care am dat link) :
Articolul 12
(1) Vehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate, după caz, cu excepția următoarelor categorii de vehicule:
a) vehiculele trase sau împinse cu mâna;
b) bicicletele;
c) trotinetele electrice.

Motocultorul respectiv nu se incadreaza la vreo exceptie.

Articolul 9
(1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulație, autovehiculele și tractoarele agricole sau forestiere, remorcile și tramvaiele trebuie să fie omologate în condițiile legii.

Prin urmare acel motocultor poate "circula" legal pe drumurile publice doar intr-o remorca tractata de un vehicul care e inmatriculat sau inregistrat. Altfel poate fi amendat cel ce conduce un astfel de utilaj agricol pe drum public.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit mijloace de transport la primarie coancaholdonmihai coancaholdonmihai am un motocultor de 7,5 CP cu care î-mi lucrez gradina .dar m-ai am si o remorcuta cu care î-mi car anumite lucruri.De ce tebuie sa platesc IMPOZIT LA ... (vezi toată discuția)
Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)
Inscriere autoturism la primarie gigione01 gigione01 Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie. Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate ... (vezi toată discuția)