avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o fata, am ...

Buna ziua! Acum doua luni am inceput sa vorbesc cu o fata, am cunoscut.o pe un site unde vindea continut pentru adulti, in ultima vreme ma tot ameninta ca o sa arate nu stiu ce poze cu mine familiei mele si la toata lumea daca nu ii dau bani. I.am tot dat cat a vrut dar tot continua... ce parere aveti pot sa fac o plangere pentru amenintare sau santaj?
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 01:29, 22 Mai 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, strângeți probe și depuneti plangere la politie pt santaj.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere pentru santaj

Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

FlorinRipa a scris:

Buna ziua! .... ce parere aveti pot sa fac o plangere pentru amenintare sau santaj?

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greșit, pt santaj nu e incidenta plangerea prealabila.

Art. 207. Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
gi-jane2, moderator
E din ce in ce mai rau... ma puteti ajuta prin a o contacta o persoana juridica sa ii explice...contra cost
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa ii explice, cui sa ii explice? Mergeti la politie ca ii vor explica ei:)

Alte discuții în legătură

Santaj elvirabt elvirabt Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare. Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)