avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o explicație, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o explicație, într-un proces de succesiune...

Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o explicație,într-un proces de succesiune cu mai mulți moștenitori,unii dintre ei au depus declarații de renunțare la moștenirea.Acum s-a făcut apel la hotărârea judecătorească a primei instanțe și ași vrea să întreb dacă cei care au renunțat prima data la moștenire acum se pot întoarce să o accepte?
Dacă cel care a făcut apel a fost nemulțumit de împărțirea făcută acum se reia toată judecata de la zero?
Am trimis întâmpinare pt apel, și s-a fixat primul termen este necesar să mă prezint, se mai dau și alte termene dacă nu se prezintă și alți intimati sau se judeca într un singur termen?
Dacă sant nemulțumiți ce se mai poate face?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:09, 13 Mai 2024
In apel se reia intreaga judecata de fond. Nu e ok sa nu va prezentati, ar fi bine sa discutati cu un avocat. Judecata se face in limitele stabilite de cererea de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu tardivitate? NICULIN NICULIN Este sau nu TARDIVITATE? Buna seara! Este urmatoarea situatie: Se face apel de catre paratii/apelati. Instanta comunica tuturor, documentul de apel. In ... (vezi toată discuția)
Succesiune- termen, costuri, variante in cazul intelegerii mostenitorilor marana_2014 marana_2014 1. care este termenul pana la cere se paote deschide succesiune? (deces in iulie 1995) 2. care este taxa de succesiune (presupun ca este procent) ? 3. daca ... (vezi toată discuția)