avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Retragere acord vecini infiintare punct de lucru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Retragere acord vecini infiintare punct de lucru

Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie care eu cred ca nu are rezolvare, insa poate exista o luminita la capatul tunelului.

Locuiesc in apartamentul mamei mele, iar dansa si-a dat acordul impreuna cu alti doi vecini pentru infiintarea unui punct de lucru la apartamentul alaturat. Din nefericire, toti cei implicati sunt in varsta si nu au verificat CAEN-urile de pe acord, aceastea fiind pentru cu totul alte activitati decat cele mentionate verbal.

Inteleg ca vina este a celor ce au semnat, insa se poate convoca un motiv de genul "necunostinta de cauza" pentru a retrage acordul? Sau exista orice alta solutie?

Verbal s-a comunicat ca va fi inchiriat pentru spatiu de birouri unei firme online care nu va crea trafic sau deranj, insa CAEN-urile sunt pentru activitati hoteliere ceea ce ar crea opusul.

Multumesc anticipat.
Verificati in acordul scris despre ce activitati este vorba/ au fost nominalizate in document.
Puteti sesiza primaria care a emis autorizatia de functionare, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Conform legii, dumneavoastră puteți sesiza conducerea asociației din care faceți parte, compartimentul specializat de îndrumare și control al asociațiilor de proprietari din cadrul primăriei, dar slabe șanse ca aceste organisme să facă ceva!
Singura șansă este în instanță, (cam subțire și asta, dar alta n-aveți), drum lung, anevoios, consumator de timp, nervi și bani!
Succes și, vă rog să ne scrieți ce ați rezolvat!
Mulțumim!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
eugenoctavian1968, utilizator
Daca nu au verificat cand au dat acordul , ce credeti ca poate face Primaria? .. poate doar in instanta de judecata.
Codurile sunt 5010, 5020 si 5090. Ce motiv as putea convoca in sesizare, va rog?

Da, si eu banuiesc acelasi lucru...

Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Când a fost dat acordul ?

Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Pj inchiriere apartamente - regim hotelier pokka pokka Vreau sa cumpar 1-2 apartamente pe firma si sa le inchiriez pe AirBNB/booking - adica regim hotelier. 1) In acest caz impozitul anual pe cladire va fi ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Regim hotelier fara acordul vecinilor vecinulderanjat vecinulderanjat Buna seara! Am nevoie de putin ajutor in urmatoarea problema: Apartamentul de deasupra mea se inchiriaza in regim hotelier,lucru care imi cauzeaza diverse ... (vezi toată discuția)