ACCES GRATUIT
ANRMAP cheama in instanta 47 de primarii, in cazul radarelor fixe
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a decis marti introducerea in instanta a 47 de cereri de anulare a contractelor avand ca obiect "Monitorizarea traficului rutier". Este vorba de contractele de amplasare a radarelor fixe, incheiate intre primarii si diverse firme comerciale.
Articolul continuă mai jos
Cele 47 de autoritati contractante fac parte din primul lot in care ANRMAP formuleaza actiuni in instanta de constatare a nulitatii absolute si reprezinta contracte suspendate de catre autoritatea contractanta sau inca in vigoare fara vreo decizie de anulare luata sau comunicata ANRMAP de catre Consiliile locale in cauza.
Cele 47 de primarii sunt din judetele Mures, Cluj, Maramures, Vrancea, Valcea, Teleorman, Bacau, Neamt, Suceava, Iasi, Mehedinti, Satu Mare, Arad si Giurgiu.
Programul de supraveghere al ANRMAP, in cazul contractelor avand ca obiect "Monitorizarea traficului rutier", a presupus verificarea a 65 de autoritati contractante, repezentand peste 100 localitati. Programul a durat mai bine de 4 luni si au fost aplicate amenzi in cuantum de 539 de mii de lei .
"Autoritatea contractanta avea obligatia sa atribuie contractul aferent monitorizarii traficului rutier prin aplicarea unei proceduri de achizitie publica din cele prevazute de art.18 si art.20 din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Faptul ca nu a aplicat o proceduta de atribuire din cele prevazute de legislatia in materia achizitiilor publice constituie contraventie conform art.293 litera d) din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare si se sanctioneaza in conformitate cu prevederile art 294 alin.(3) din aceiasi ordonanta", conform rapoartelor intocmite de echipele de control ale ANRMAP.
"Pe masura ce expertii ANRMAP vor finaliza rapoartele de control, Colegiul Consultativ al Autoritatii va lua decizia introducerii in instanta a actiunilor privind constatarea nulitatii absolute a tuturor contractelor de asociere in participatiune, incheiate de autoritatile contractante, cu nerespectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cele care sunt suspendate si nu reziliate cu acordul partilor”, a declarat Cristina Traila, presedintele ANRMAP.
Mai trebuie precizat ca Politia a retras deja, la sfarsitul lunii aprilie, avizele de functionare a radarelor fixe amplasate in tara in urma unor contracte incheiate de primarii cu societati comerciale, singurul sistem de depistare a vitezei care a ramas in functiune fiind cel de pe DN1, care apartine in totalitate Politiei.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)