ACCES GRATUIT
Proiect de lege: Impozit pe venit de 13%
La Camera Deputatilor va fi depusa o propunerea legislativa de modificare a Codului Fiscal, prin care impozitul pe venit ar urma sa se reduca de la 16% la 13%, se arata intr-un comunicat de presa al Camerei, remis catre Avocatnet.ro.
Articolul continuă mai jos
Propunerea legislativa de modificare si completare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal apartine deputatului Tudor Ciuhodaru si vizeaza incurajarea cresterii economice, a numarului de locuri de munca si a protectiei sociale a pensionarilor, precum si crearea premiselor pentru atragerea investitiilor straine prin scaderea impozitului pe venit de la 16 % la 13 %.
„Strategia de reducere a costurilor prin concedieri este gresita. Nu putem vorbi de crestere economica daca avem mai putine locuri de munca si mai putini oameni care platesc taxe mai mari. Economia isi poate reveni doar daca sunt mai multi angajati care platesc taxe moderate”, considera initiatorul proiectului de lege.
Astfel, scaderea impozitului pe venit la salarii va duce la cresterea angajarilor.
De asemenea, conform directorului executiv al Grupului de Economie Aplicata, domnul Liviu Voinea, daca nivelul acestor contributii ar scadea cu 3%, s-ar putea crea 100.000 de locuri de munca.
„Se va diminua munca la negru si evaziunea fiscala, avand loc astfel o colectare suplimentara de venituri publice. Avand in vedere ca forta de munca va deveni mai ieftina, se vor creea premisele pentru atragerea unor investitii straine. Scaderea impozitului pe venit la pensii va asigura protectia sociala si va sustine consumul ducand implicit la crestere economica”, se mai arata in documentul Camerei Deputatilor.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (26)
Romanii care pot plati la negru si pot face evaziune fiscala vor fi mult mai prudenti in a-si "albi" afacerile, avand in vedere instabilitatea legislativa, deoarece stiu ca la va fi mult mai greu sa-si bage afacerile in "subteran" cand legea se va schimba.
Atata timp cat jongleaza zilnic cu procentele si cu modificarile legislative, pot sa dea si bani alora de angajeaza: nu-i mai crede nimeni! Nu exista nici o certitudine ca in cateva zile angajatorul nu va fi obligat sa aduca triplu bani de acasa!...
Instabilitatea legislativa si bajbaiala lor care denota incapacitate alunga orice tentativa de investitor. Si incalcarea flagranta a Constitutiei!
Au transformat economia in nisipuri miscatoare si au pretentia sa "tropaie" investitori pe aici!
Niste idioti incapabili!
Ce motive am avea sa mai credem orice ar spune Base-Boc, atata timp cat miss Anastase trece legile prin parlament, de parca ar fi ograda lu' ma-sa.
Ce mi-e 13% , ce mi-e 10% ca sa ne aliniem cu Bulgaria sau Ungaria . Domnilor , suntem cumva mai interesanti decat cei din jur , pentru ca investitorii sa vina in Romania ? Si sa fie foarte clar . Bani la buget aduc investitorii straini (mai ales prin impozit pe profit ) , nu cei romani .Cei romani functioneaza fara sa plateasca nimic(concurenta neloiala fata de cei straini) , si cand se aduna sume fabuloase declara insolventa=statul nu vede un chior si nici nu le face nimic.