Modelul de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei necesare pentru a beneficia de ajutorul pentru incalzirea locuintei au fost publicate, vineri, in Monitorul Oficial. Acelasi act normativ stabileste si lista bunurilor care nu te fac eligibil pentru a primi aceasta subventie, printre acestea numarandu-se depozitele bancare de peste 3.000 de lei, o a doua locuinta sau utilajele agricole aflate in proprietate.
Normele metodologice de aplicare a
OUG nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece au fost aprobate prin HG nr. 920/2011, publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 678, din 23 septembrie 2011.
Pe perioada sezonului rece, ajutoarele de incalzire
vor fi acordate persoanelor cu venituri de pana la 786 lei pe membru de familie, in cazul familiilor, respectiv celor cu venituri de cel mult 1.082 lei, in cazul persoanelor singure.
Ajutorul pentru incalzirea locuintei
se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia. Pentru sezonul rece 2011-2012, formularele de cerere si declaratiile pe propria raspundere se transmit la primarii pana la finalul lunii octombrie, fie individual, fie prin asociatiile de proprietari/locatari sau prin furnizorii de energie termica.
Ulterior, pana la finalul lunii noiembrie, consumatorii vor fi instiintati daca beneficiaza sau nu de ajutorul pentru incalzirea locuintei. Dispozitiile primarului privind acordarea, respingerea, modificarea sau incetarea ajutorului pentru incalzirea locuintei se pot ataca potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Totodata, in actul normativ publicat vineri in Monitorul Oficial, se prevede ca
nu pot beneficia de acest ajutor persoanele care, pe langa locuinta de domiciliu, au in proprietate cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu sau alte imobile.
In acelasi timp, si cei care au la banca depozite de peste 3.000 lei sunt exceptati de la plata acestui ajutor social.
De asemenea, de subventie pentru incalzirea locuintei nu vor beneficia nici proprietarii autoturismelor care depasesc 1.600 cm
3 si nici cei care poseda remorci, scutere de apa sau utilaje agricole.
Prin noile reglementari
va creste si numarul de dosare verificate de autoritatile publice la domiciliul solicitantilor ajutorului pentru incalzire, de la 3% la 60% dintre dosarele depuse.
Conform primului-ministru, Emil Boc, prin noile reglementari privind plafonul de acordare a subventiei, numarul beneficiarilor de ajutoare pentru incalzirea locuintei va creste de la 200.000 la 320.000.
Formularul de cerere si declaratia pe propria raspundere care trebuie completate pentru a primi ajutorul de incalzire pot fi consultate in
fisierul atasat.
Citeste AICI mai multe informatii despre acordarea ajutoarelor de incalzire.
Comentarii articol (12)