Romania mai vrea un imprumut din strainatate in 2012, scrie adevarul.ro.
Statul roman va continua sa se imprumute de pe pietele externe si in a doua parte a acestui an. Bogdan Dragoi, ministrul Finantelor, a declarat ieri ca Romania va emite obligatiuni pe pietele de capital externe pentru a completa programul de imprumuturi din exterior de 2,5 miliarde de euro stabilit pentru 2012. "Conform strategiei anuntate, este posibila o noua emisiune de obligatiuni pe pietele externe, pentru a ne indeplini programul anuntat de 2,5 miliarde de euro. Aceasta operatiune va fi programata pentru a doua parte a anului", a afirmat Dragoi, intrebat daca Romania va mai iesi pe piete in acest an.
22.650 de firme in faliment, informeaza jurnalul.ro.
In ciuda cresterii economice, 22.650 de companii au intrat in insolventa anul trecut, cel mai mare numar din ultimii cinci ani. Circa 91.350 de firme au intrat in incapacitate de plata din 2007 si pana in prezent, majoritatea din sectorul comertului cu amanuntul, distributiei si constructiilor, potrivit unui studiu Coface.
Evz.ro: Cum sa reducem evaziunea.
Chiar daca exista strategii, acestea trebuie puse in aplicare cu vointa politica, spun antreprenorii. Acum doua saptamani, premierul Mihai Razvan Ungureanu le-a cerut sefilor in stitutiilor responsabile cu combaterea evaziunii fiscale rezultate concrete: un plus la buget de 1,5% din PIB in doua luni. Chiar daca evaziune se face in toate domeniile economiei autohtone, seful Guvernului s-a referit in special la alcool si la produsele vegetale.
Condamnati la saracie? Pactul Fiscal, un posibil "mar otravit" pentru Romania, titreaza dailybusiness.ro.
Semnarea "cu ochii inchisi" a noului tratat de consolidare a disciplinei bugetare la nivel de UE, cu introducerea planificata a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar, ne condamna la saracie, afirma analistii economici si oamenii de afaceri citati de DailyBusiness.ro.
S-a ieftinit benzina! VEZI cu cat, informeaza capital.ro.
Surpriza de la Petrom in aceasta dimineata. In ciuda zvonurilor unei presupuse explozii a unei conducte de petrol care a impins barilul la 110 dolari, pretul la pompa al benzinei si motorinei s-a ieftinit. Ce e drept, nu pe masura scumpirilor de saptamana trecuta.
Romanialibera.ro: Cat pierde statul prin aplicarea unora din cele mai generoase accize la carburanti din UE.
Transportatorii rutieri propun statului sa creasca accizele la motorina. Statul va incasa mai multi bani, iar Petrom va fi obligata sa puna frau profiturilor sale, argumenteaza ei. Ridicarea accizei, cel putin la motorina, ar avea doua avantaje, spune Constantin Isac, presedinte al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). Pe de o parte, ar permite firmelor de transport sa solicite returnarea unei cote de pana la cateva puncte procentuale din accizele platite dupa cum se intampla in Spania, Belgia, Franta sau Slovenia.
Comentarii articol (0)