Pana in 7 mai trebuie depusa:
Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, formular 092. Se depune de catre persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in luna aprilie 2013 si sunt obligate sa-si modifice perioada fiscala devenind platitori de TVA lunar.
10 mai este termenul limita pentru:
Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formular 010. Se depune de catre persoanele juridice, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, formular 070. Se depune de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane, formular 020. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.
Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in conditiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, formular 096. Se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.
Pana la 15 mai, trebuie depuse:
Situatia livrarilor de tigarete pentru luna aprilie se depune de catre antrepozitarii autorizati, operatorii inregistrati/ destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de astfel de produse.
Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna aprilie se depune de catre operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcool etilic si alte produse alcoolice).
Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna aprilie se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.
Situatia cu privire la produsele accizabile pentru luna aprilie se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.
Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru luna aprilie se depune de catre operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final.
Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna aprilie se depune de catre destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.
Jurnalele privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna aprilie se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru productie/depozitare.
Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie pentru luna aprilie trebuie depusa de antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.
Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna aprilie se depune de catre de antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.
Obligatii fiscale cu termen pana la luni, 27 mai:
Plata contributiei trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul I 2013 se efectueaza de catre detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii legali ai acestora.
Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta. Aceasta obligatie fiscala revine contribuabililor care platesc venituri:
- din drepturi de proprietate intelectuala;
- din contracte/ conventii civile si de agent;
- expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
- obtinute de o pers. fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica
- din premii si jocuri de noroc
- obtinute de nerezidenti
- din alte surse
Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie, formular 100.
Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor, formular 104. Declaratia se completeaza de catre persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica si de catre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica.
Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii aprilie 2012, formular 112.
Declaratia pentru veniturile realizate in 2012 – formular 200. Trebuie sa depuna acest formular fiscal persoanele fizice care au realizat, venituri din activitati independente, venituri din cedarea folosintei bunurilor (fara arendare), venituri din activitati agricole, castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, operatiuni de vanzare -cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.
Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe venitul anual. Acest formular nu trebuie depus obligatoriu, ci doar de persoane fizice care realizeaza venituri din salarii si care doresc ca o suma din impozitul anual sa fie destinata pentru sponsorizarea organizatiilor nonprofit.
Declaratia privind venitul estimat/ norma de venit pentru 2013 – formular 220. Obligatia trebuie indeplinita de contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.
Declaratia privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitatile supuse regimului transparentei fiscale pentru anul 2013 – formular 223. Aceasta declaratie se depune de catre contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.
Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate (formular 224) obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2012.
Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2013, formular 300.
Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, se depune de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 indice 1 alin. (3) pentru care se datoreaza TVA, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.
Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, formular 307. Se depune de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat din oficiu.
Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, formular 311. Se depune pana la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA.
Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna aprilie 2013, formular 390 VIES.
Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna aprilie 2013 de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara. Nu uitati ca formularul 394 nu se depune pe zero!
Pana la 30 mai trebuie depuse:
Situatiile financiare anuale pentru exercitiul financiar 2012. Se depun obligatoriu de catre societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, subunitatile fara personalitate juridica din Romania care apartin unor persoane juridice cu sediul in strainatate, cu exceptia subunitatilor de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European.
Comentarii articol (8)