Directia Generala Antifrauda Fiscala este o directie infiintata recent in cadrul ANAF, prin OUG nr. 74/2013, in vigoare din luna iulie 2013. Prin urmare, ANAF a organizat, in toamna lui 2013, un concurs in urma caruia au fost ocupate 850 de posturi in cadrul DGAF, din cele peste 1100 puse la bataie. Detalii despre acest subiect puteti citi AICI.
Inca de la acea data, Fiscul anunta ca un nou concurs se va organiza in primavara anului 2014, pentru ca toate locurile sa fie ocupate. Prin urmare, un nou concurs pentru ocuparea de posturi la Directia generala antifrauda fiscala a fost organizat in data de 1 martie 2014.
Este vorba de un numar de 300 de posturi repartizate dupa cum urmeaza:
- 108 posturi la Directia de combatere a fraudelor
- 192 posturi in cadrul celorlalte structuri ale DGAF
Pe cele 300 de posturi puse la dispozitie in cadrul concursului, au candidat 1583 de persoane, care au sustinut proba scrisa si interviul in perioada 1 - 14 martie. In urma celor doua probe, Fiscul a publicat recent si rezultatele finale ale concursului, ce pot fi consultate AICI. Concret, din cei 1583 de candidati, doar 138 au fost admisi, 65 dintre acestia fiind admisi pe posturile din cadrul Directiei de combatere a fraudelor.
Atentie! Pe langa acest concurs, un altul va avea loc in data de 29 martie, despre care AvocatNet.ro a scris AICI.
In ce a constat concursul?
Potrivit regulamentului de concurs, odata finalizata selectia dosarelor de inscriere, concursul sau examenul a constat in 2 etape, proba scrisa si interviul.
Proba scrisa
In aceasta sesiune de examen, proba scrisa s-a desfasurat in data de 1 martie 2104.
Conform Regulamentului, proba a constat in rezolvarea unor teste-grila. "Prin proba scrisa se testeaza cunostintele teoretice necesare ocuparii functiei publice pentru care se organizeaza concursul", se arata in documentul citat.
* Subiectele pentru proba scrisa se stabilesc pe baza bibliografiei de concurs (disponibila AICI), astfel incat sa asigure capacitatea de analiza si sinteza a candidatilor, in concordanta cu nivelul si specificul functiilor publice pentru care se organizeaza concursul.
Pentru proba scrisa a concursului, punctajul este de maximum 100 de puncte. Sunt declarati admisi la proba scrisa candidatii care au obtinut:
- minimum 50 de puncte, in cazul concursurilor organizate pentru ocuparea functiilor publice de executie;
- minimum 70 de puncte, in cazul concursurilor organizate pentru ocuparea functiilor publice de conducere.
Atentie! La urmatoarea etapa, interviul, se vor prezenta doar candidatii declarati admisi la proba scrisa.
Interviul
Interviul in fata membrilor comisiilor de examinare si evaluare poate fi sustinut doar de catre acei candidati declarati admisi la proba scrisa, ce vor fi evaluati in baza calificativelor "admis" sau "respins". In cadrul interviului se vor testa abilitatile impuse de functie, aptitudinile si cunostintele profesionale ale candidatilor, planul de interviu fiind intocmit in prealabil de comisia de concurs.
"Interviul se sustine, de regula, intr-un termen de doua zile lucratoare de la solutionarea contestatiilor la proba scrisa", se mai precizeaza in Regulament.