avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sfat pentru efectuare hidroizolatie apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sfat pentru efectuare hidroizolatie apartament

Buna ziua,

Locuiesc la un apartament la etajul 10. Momentan e acoperit de o sarpanta facuta ilegal de tatal meu in 2000. Intentionez sa o demolez si sa izolez cu pluvitec ( asta deoarece, pe linga faptul ca e ilegala, a fost facuta prost, in limita unui buget infim, ceea ce face sa am preobleme in continuare). Am studiat legea 230/2007 si normele ei de aplicare, unde se stipuleaza ( extrem de clar, cred) faptul ca aceste cheltuieli se suporta de toti cei de pe tronson. Azi am incercat sa vorbesc cu administratorul, care m-a ,,exediat" incercind sa-mi explice ca e datoria mea. Mentionez ca sunt foarte hotarit sa nu suport toate cheltuielile, din moment ce am legea de partea mea ( ...stiu, in Romania noastra asta poate provoca zimbete...). Marea mea rugaminte e sa ma ajutati cu sfaturi legate de partea practica si pasii pe care ar trebui sa-i urmez. Adica luna viitoare oricum voi demola sarpanta, dar nu stiu cum trebuie procedat in continuare!

P.S. Mentionez ca timpul meu pe net e limitat. Am incercat sa gasesc ceva legat de subiect pe forum, dar nu am gasit nimic care sa ma lamureasca cu privire la pasii ce trebuiesc facuti. Multumesc anticipat.

o zi buna tuturor,
Adrian
Cel mai recent răspuns: adrianungureanu976 , utilizator 17:38, 3 August 2010
Legea este de partea Dv. in masura in care doreati sa reparati terasa asa cum a fost data de constructor.
Ca tatal Dv. a facut o lucrare de proasta calitate si ilegala pe deasupra, cred, este o parere personala, ca ar trebui sa va asumati singur refacerea terasei in forma ei anterioara.
Nu stiu daca tatal Dv. a facut acea sarpanta avand acceptul celorlalti proprietari..... Aici e de discutat, pentru ca in acest caz si ei ar trebui sa-si asume o parte din responsabilitate pentru ca au permis o lucrare de proasta calitate si sa participe acum cu bani.
Asteptati si alte pareri!
Blocul e din 1978. Locuiesc aici de cind aveam 2 ani. Reparatiile terasei s-au facut tot timpul de cei care locuiam la etajul 10. Aceste reparatii se faceau cu carton asfaltat, care avea o durata de viata extrem de scazuta. Niciodata nici un vecin de la etajele inferioare nu a contribuit cu vreun leu. In 2000, tatal meu a hotarit sa faca acea sarpanta, deoarece crezuse ca e singura solutie adaptata bugetului sau ( intr-un fel ii dau dreptate, nici legea nu era poate asa de clara si nici bani nu aveam). Sarpanta consta intr-un acoperis facut peste cartonul asfaltat existent, nu in locul lui. Membranele tip pluvitec erau foarte scumpe, abia aparusera. Ca fapt anecdotic: mai multi vecini au pus in pod diverse lucruri, de la televizoare pina la landouri.
Ideea e ca niciodata nimeni de pe tronson nu a platit nimic. Eu, dupa ce dau jos sarpanta, las teresa la nivelul anului 2000, adica in ceea ce numiti ,, forma anterioara". Nu vreau sa va induc ideea ca cer bani cuiva. Repet, cer sfaturi practice despre pasii pe care trebuie sa-i urmez.

Of, era sa uit: multumesc oricum pentru raspuns!
Pai daca n-au contribuit pana acum, s-o faca de-acum incolo, mai ales ca s-au folosit de spatiul creat prin construirea sarpantei....:)
Da, faceti o cerere adresata presedintelui asociatiei pentru strangerea unui fond de reparatii in vederea reparatiei terasei. Nu daramati sarpanta pana nu veti fi sigur ca s-a inceput strangerea banilor intr-o masura destul de buna....
In rest, presupun ca va veti implica suficient in lucrare si fara sfatul altora.
Legea este de partea Dv.

* Cu administratratorul nu aveti ce discuta in aceasta faza pentru ca el nu decide nimic, el executa ce i se da de executat de catre comitetul executiv, recte presedintele asociatiei.
Ideea e ca eu ma gindeam sa dau jos sarpanta in prima faza, pentru a evita o amenda sau cine stie ce alte discutii, etc ( nu stiu daca la asa ceva exista prescriere....ma rog, daca se prescrie o crima presupun ca si asta are un termen...), apoi sa fac cererea respectiva. Presupun ca daca fac cererea aceea prin care sa solicit stringerea fondului o sa risc sa ajung la pensie asteptind bunavointa unora, tinind cont ca ceilalti vecini de palier sunt patiti ( bine, ei au izolat inainte de 2007).
Initial am avut o tentativa distrusa din fasa de a discuta cu unii vecini de tronson si - cu citeva exceptii - am fost trimis ,,sa plimb ursul"
Frumos pisoi, o sa pun si eu o poza cu ,,pisica" mea de 3 ani si 9 luni :rolleyes:
Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Sesizarile catre aso0ciatia de proprietari, catre presedinte trebuiesc facute atunci cand va patrunde apa in casa. De obicei din toamna cand incep ploile si pana in orimavara se infiltreaza apa in planseu. In primele luni din an, pana la 31 martie este obligatorie adunarea generala anuala. avand sesizari de vla proprietari, in adunarea generala se ia hotararea de a se constitui un fond de reparatii sau macar se imputerniceste atunci comitetul execiutiv sa demareze lucrarile. Administratorul cauta si prezinta comitetului ofertele catorva firme, iar comitetul alege una. Pe baza devizului estimativ de lucrari se face repartizarea costurilor pe toti proprietarii in fubctie de cota indiviza (suprafata utila a apartamentelor). Se afiseaza pe lista, se datermen de plata... In 3-4 luni se aduna banii si prin iulie - septambrie se executa lucrarea.
Din octombrie pana in aprilie nu se mai pot face lucrari de hidroizilatie.
Faceti aceste demersuri si tineti aproape de comitet.

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua, vreau sa stiu daca exista o lege prin care locatarii unui bloc sa fie constransi pt a participa la reparatiile scarii. In cazul nostru, este ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)