Buna seara,
Am o intreprindere Familiala impreuna cu fiul meu cu activitate principala comert ambulant si secundara producator de obiecte din lemn. Noi producem diferite obiecte din lemn si tot noi le comercializam prin targiri si expozitii. Cand participam la un targ pentru produsele pe care le luam la noi pt, a le comercializa facem o factura in care la Vanzator- scriem datele Intreprinderii familiale si specificam PRODUCTIE iar la cumparator scriem aceleasi date dar specificam DESFACERE , comert ambulamt in targul respectiv.
Va intreb daca este corect? daca nu este corect va rog sa imi spuneti cum trebuie sa arate documentul justificativ pe care trebuie sa il am asupra mea in cazul in care sunt controlat de organele in drept.
Va multumesc
codul de identificare fiscala este documentul justificativ al activitatii pe care o desfasurati...chestiunea facturarii este cu totul altceva.Cine vinde si cine cumpara? Vanzatorul este IF-ul si cumparatorul e o terta persoana. Ma gandesc ca nu faceti vanzare-cumparare intre aceeasi entitate... asa ceva nu e posibil...:rolleyes:
In cazul participarii la targuri, expozitii cu sau fara vanzare, aveti nevoie de aviz de insotire a marfii. Acesta este documentul justificativ atat pe drum, cat si la destinatie.
Daca la Fisc sunteti inregistrat ca platitor de impozit in sistem real, inseamna ca aveti obligatia tinerii evidentei contabile in partida simpla, respectiv trebuie sa intocmiti si RAPORT DE PRODUCTIE.
Daca la Fisc sunteti inregistrat ca platitor de impozit pe venit, nu aveti obligatia sa tineti contabilitate si nici raport de productie.
Completarea avizului de insotire a marfii insa este obligatoriu, indiferent de modul de impozitare.
Doamnelor contabil, este corecta aceasta afirmatie???
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Aviz
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in legatura cu avizul de insotire a marfii.am intr.indiv. comert ambulant in targuri.eu am marfa pe mai multe facturi,am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.