parintii au avut repartizat un apartament , asa cum era pe vremuri. prin 1990,1992. Dupa revolutie, cand sora mea avea 19 ani, abia terminase liceul si fusese angajata s-a realizat actul de vanzare-cumparare de catre stat spre aceasta, adica pe numele sorei, iar la semnatura cumparatorului a fost trecut tatal meu ( el a semnat si el platea de fapt). Sora in ultimii ani nu a mai permis parintilor accesul si nici mie, spunand ca nu o intereseaza, a muncit si e proprietara.
Din 1995 sora locuieste numai ea in acel apartament, parintii plecand la tara.
Tatal a murit acum o luna. Vom face succesiunea:eu , mama, sora.
Deoarece a primit totul casa si masina de la ei, iar eu nimic desi stau cu chirie si parintii intentionau sa schimbe acel act ce pot face. Acum nici mama nu va avea acces.
Nu cumva se poate demonstra ca acel act prezentand semnatura tatalui are reale vicii?
Multumesc !
Conform Legii 85/1992 cumparator este titularul contractului de inchieriere la data incheierii contractului de v-c. Facand si aplicatia prevederilor art.30 din Codul familiei reiese ca au calitatea de proprietari ai apartamentului tatal decedat si mama dvs. iar prin succesiune deveniti proprietar impreuna cu sora...
Nu este posibil sa se fi incheiat contractul de vanzare cumparare cu sora si sa semneze tatal, in mod normal vanzarea nu se putea incheia decat cu titularul contractului de inchiriere. Ati vazut dvs. actul respectiv? Asa cum s-a mentionat si mai sus, tatal si mama ar trebui sa fie (legal) proprietari, iar la succesiune se va imparti jumatatea tatalui (din care mama va primi 1/4, iar dvs. si sora impreuna 3/4), cealalta jumatate este a mamei dvs.