avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cetatenia franceza
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cetatenia franceza

in momentu de fata am 3 ani de cand sunt in franta si tot atata timp de cand lucrez in cadrul armatei ... mai precis al legiunii ... ma intereseaza daca dupa cei 5 ani de contract voi primi facil cetatenia ... si inca o chestiune ... in cazul in care ma casatoresc cu prietena mea de cetatenie ucrainiana ea obtine dreptul de sejur imediat ? pt k din cate mi s-a spus eu il voi primi imediat la terminarea contractului ! mersi anticipat ...
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 00:48, 17 Septembrie 2011
Rog a se insista sa ii contactati prin ambasada consulatul Romaniei la Paris...
[ link extern ] /
Pentru detalii aveti sectiunea contact!!!
;) Casa de piatra...daca o sa va casatoriti si nu uitati sa ne purtati cu mandrie sangele de roman in ''Hexagon''
Je vous salute tout :)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
Cetatenia franceza se acorda dupa 5 ani de rezidenta si procesul dureaza aproximativ 2 ani. Dumneavoastra aveti drept de sedere permanenta daca doriti in calitate de cetatean roman si european care va da dreptul de a va stabili oriunde in UE.

In cazul in care va casatoriti cu un cetatean Non-UE ea va primi rezidenta permanenta in Franta.

Alex_Munteanu a scris:

Cetatenia franceza se acorda dupa 5 ani de rezidenta si procesul dureaza aproximativ 2 ani. Dumneavoastra aveti drept de sedere permanenta daca doriti in calitate de cetatean roman si european care va da dreptul de a va stabili oriunde in UE.

In cazul in care va casatoriti cu un cetatean Non-UE ea va primi rezidenta permanenta in Franta.




Nu e chiar asa in ceea ce priveste drept de resedinta comunitara, ce dl. are doar 3 ani de resedinta comunitara temporare.
Resedinta permanenta se da dupa cinci ani de resedinte temporare reinoite fara intrerupere. Temporare, asa cum stiti, pentru ca deja ai trei ani, este doar o hartie care se descrie ca un certificat de inregistrare ca cetatean european, fara poze, conservand documentul de identitatea national, pasaportul in cazul romanilor (pentru ce trebuie sa retrag boletinul atunci cand este resedint si domiciliat in alta tara) cu un numar de identificarea comunitara. Si permanenta este deja o cartea de identitatea. Si pe prietena dv, daca se casatoreste, sau se inscrie in registrul de persoanele care convivuieste in comun, daca exista asa ceva in Franta, obtinand o viza de reintregirea familiei prealabil, expediat de la ambasada frantei la locul unde are resedinta sau in tara sa de origen (Ucrania), va cer stampila la frontiera, si in trei luni permis de sedere in Franta ca membru de cetatean comunitar cu drept de resedinta temporara, care este un alt document cu poze. Dupa cinci ani de resedinta si doi ani de casatoria ea poate cer si resedinta permanenta.
Faptul ca optez pentru cetateania frantesa, face sa pierzi ceea romana, si nu are mare advantajele in fata dreptului de sedere acolo. Nu cred ce va convine. Oricum este o decizia personala.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Franta accepta dubla cetatenie. Deci puteti pastra atat cetatenia romana cat si cea franceza.
Alex_Munteanu a scris:

Franta accepta dubla cetatenie. Deci puteti pastra atat cetatenia romana cat si cea franceza.


Cred ce ai dreptate.

In primul rand trebui sa distingem dubla cetatenia printr-un fapt natural, originar, si alt derivativ. Daca a nascut in Franta de tatal sau mama frantesa si mama sau tatal respectiv roman e clar ce are dubla cetatenia. De fapt poate ce coexista, pentru ca nici Franta nici Romania vreau sa pierda cetateni. Mai mult, pentru a renunta la cetateania romana romani trebuie sa se ceara voie Guvernului Romaniei.(Legea nr.21/1991), dar de alta parte, Conventia europeana asupra cetateniei semnata in Strasburg, pe 6 noiembrie 1997,(In vogoare in Romania prin Legea nr. 396 din 14 iunie 2002, publicată în „Monitorul Oficial al României“, Partea I, nr. 490 din 9 iulie 2002, stabileste:.
Art. 16 Păstrarea cetăţeniei precedente
Un stat parte nu trebuie să facă din renunţarea sau pierderea unei alte cetăţenii
o condiţie pentru dobândirea ori menţinerea cetăţeniei sale atunci când această
renunţare sau această pierdere nu este posibilă ori nu poate fi cerută în mod rezonabil
[ link extern ]

Derivativ pare clar, asa cum zice Alex Munteanu, ce cu Franta co-exista cele doua cetateniei, deoarece daca vrei sa dovandesc cetatenia frantesa, nu se obliga sa renunt celea anterioare, asa cum face de exemplu Spania si Germania (Spania de fapt nu a semnat conventia europeana asupra cetateniei), cel putin n-am vazut restrictiile la art. 21 al cod civil frantez, unde se reguleaza.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere pentru persoana cu resedinta in strainatate draser draser O persoana cu domiciliul in Romania si care are resedinta si in strainatate poate sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere in orasul unde are ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut pentru ca sotia (cetatean strain) sa nu aiba nevoie de viza pentru a calatori in u.e? Cristi_stelistu01 Cristi_stelistu01 Buna ziua, Sunt Cristi cetatean roman, m-am casatorit civil pe teritoriul statului Cipru cu o cetateana a Republici Moldova. Am dorii sa venim in Romania ... (vezi toată discuția)
Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)