avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum apa pausal in Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum apa pausal in Bucuresti

Vara trecuta am facut verificarea metrologica a contoarelor de apa in bloc, dar 5 apartamente au refuzat aceasta verificare si nici nu au montat contoare noi. La sedinta de C.E. s-a hotarat sa fie trecuti pausal pe nr.de persoane, dar parerile asupra consumului maxim de apa calda si rece difera. Unii sustin ca maximul de consum pe cap de locuitor in Bucuresti este de 10 mc.apa rece si 7 mc.apa calda. Cati mc.maxim pot trece la consumul pausal pe nr.de persoana_
Cel mai recent răspuns: adriandanciu90 , utilizator 09:10, 25 Februarie 2014
Ca e din Bucuresti sau din alta parte norma de apa e aceeasi.
Din cate stiu, la apa calda este 3.3 mc / persoana / luna, iar la apa rece de 5,1 mc /persoana / luna.

Acestea le gasiti in Normele de repartizare a consumului de apa emise de ANRSC.
gasiti baremurile la
[ link extern ]
ORDINUL Nr. 29/N al Ministerului Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului din 23 decembrie 1993 pentru aprobarea Normativului-cadru privind contorizarea apei si a energiei termice... a fost publicat in MO 25/1994.
In ANEXA 1 la normativul-cadru se publica LISTA de baremuri orientative pentru determinarea in sistem pausal a consumurilor de apa pe categorii de consumatori:
1. Pentru imobilele care se alimenteaza cu apa din cismele publice amplasate la o distanta de pina la 500 m - 1,2 mc/persoana/luna.

2. Pentru imobilele bransate si racordate la reteaua de apa si canalizare, cu cismele amplasate in curti - 2,4 mc/persoana/luna.

3. Pentru imobilele cu instalatii interioare de apa si canalizare, cu preparare locala a apei calde menajere - 6,3 mc/persoana/luna.

4. Pentru imobilele cu instalatii centrale de incalzire a apei (puncte si centrale termice) in care este inclus si consumul de apa calda - 8,4 mc/persoana/luna.

[ link extern ]

Asadar acestea sunt baremuri orientative, iar fiecare asociatie poate sa-si estimesze si sa stabileasca in functie de realitatea din teren, aceste consumuri.
Noi am stabilit 7 m.c de persoana pe luna, pentru cei carora nu le cunoastem indexul lunar, indiferent de motive.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Anca07
In conditiile in care un locatar cu apometru (asa-zisul aparat de masura) consuma 0,500 mc/persoana si trebuie sa il iei in considerare pentru ca asa arata apometrul si cica face economie, cum sa ii treci 10 mc unei persoane fara apometru? Chiar pleaca dimineata, lasa robinetul deschis si il mai opreste la intoarcere?
Normele legale prevad apa rece 5,1 mc /persoana si apa calda 3,3 mc/persoana, si nu vad de ce adunarea generala ar lua hotarari contrare prevederilor legale. Diferenta intre contorul de bransament si totalul apometrelor se datoreaza diferentei dintre consumul real si consumul inregistrat de apometre.
LocatarB a scris:

Normele legale prevad apa rece 5,1 mc /persoana si apa calda 3,3 mc/persoana,

Eu am postat ceva mai sus prevederile din ORDINUL Nr. 29/N, publicat in MO 25/1994,
care indica "baremuri orientative pentru determinarea in sistem pausal a consumurilor de apa pe categorii de consumator": 6,3 si 8,4 mc/persoana.
Dumneavoastra de unde ati luat 5,1 si 3,3 mc./persoana? Din ce norme si unde publicate?

Alte discuții în legătură

Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)
Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si ... puimicc puimicc Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si apa calda? Imi spuneti, va rog, ce act normativ reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)