Va rog sa-mi spuneti daca pe un act de imprumut -ante contract de vanzare cumparare , ca martor este trecuta o persoana decedata , iar partea care a semnat documentul afirma ca nu a luat niciodata bani , partea care a dat poate aduce alti martori pentru a demonstra? Daca nu au fost prezenti cum sa afirme ca au vazut ?
Are relevanta in fata unei instante de judecata ?
Va multumesc pentru raspuns. Problema e ca mama nu a semnat niciodata un asemenea act. La vremea cand se sustine ca a fost facut actul martorul era uin viata . Pe fondul unui alt proces anterior cele doua parti au fost chemate pentru perfectarea unor documente, iar mama mea avand probleme de deplasare , la insistenta sorei acesteia a semnat anumite hartii in alb intrucat i se spunea ca trebuie sa semneze dupa care va scrie sora ce trebuie ptr. instanta ( amanari , imputernicire avocati , etc. )
De aici aceasta intrebare .
Inca o data multumesc
Si totusi semnand acele hartii in alb surorii dansei( avand incredere in aceasta), se poate deduce ca a luat si banii. Martorul care a semnat la aceea vreme (fiind in viata totusi), incercati si asigurati-va ca este semnatura lui, in cazul in care nu recunoasteti semnatura, inseamna ca de cat i-a folosit numele.(este trecuta seria buletinului mortului, in general martorul prin asta se identifica, daca da vedeti daca corespunde cu ultimul sau buletin).Cati anii au trecut de la asa zisul "antecontract"?
Va multumesc pentru amabilitate. Nu , nu este trecut in act , nici serie nici numar de act , si nici in continutul contractului de imprumut .
Doar trecut scris de mana " incheiat in doua exemplare cu martori :" si dedesubt numele martorului si semnatura , dar ambele sunt UN FALS , se poate vedea de oricine . Din fericire exista scripte originale si martorul facea intr-un fel anume litera A , foarte greu de facut , dar nu a acordat atentie intrucat persoana decedase si nu poate depune marturie . Dar la expertiza se vede clar ca e un fals . Si plus actul e scris : Eu A.C. .. am luat , .... Eu A.C. ma obliga sa cedez toate drepturile ce rezulta din mostenire in cazul in care nu inapoiez banii , dar actul e scris de C.L. Nu trebuia sa- l scrie cel care ia ? iar A.C. nu are nici datele de identificare trecute -nr si serie C.I. -n-avea de unde sa le treaca - De aici si intrebarea : Poate instanta sa ia in considerare un asemenea act . Fiind vorba de o suma foarte mare de 12.500 Ron , nu vad de ce nu s-ar fi mers la un notar daca era atata nevoie de bani ..
Inca o data multumesc pentru raspuns. Iar actul este datat 26.09.2009 cu termen scadent la 26.09.2010. Normal era sa actioneze in instanta in termen de 6 luni de la scadenta , Corect? Dar ce sa faci , traia martorul care locuia cu A.C. ...
Cu stima
In cazul in care sunt trecute decat initialele celui care a primit si celui care a dat, e clar ca nimeni nu poate merge in instanta cu asa ceva. Rusine celui care a conceput asa ceva( este chiar sora?). Inteleg ca ati primit un exemplar si dvs. Mergeti la politie sa il/ o acuzati de fals, sa fiti cu un pas inaintea respectivului. Respectivul care a imprumutat a detinut vreodata o suma atat de mare in 2009?
Chitanta de mana
romex
Va rog sa-mi spuneti cat de greu e sa combati in instanta o chitanta de mana , prin care o persoana ar fi luat o suma de bani si nereturnand-o la timp ar ceda ... (vezi toată discuția)