avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul verbal egal semnatura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul verbal egal semnatura?

Mi s-a spus de curand cand am incercat sa inchei un contract la o retea de telefonie ca acordul meu verbal este egal cu semnatura.Dar presupun ca nu acelasi lucru il spune si codul civil, din cate am citit.Ce spune mai exact noul Cod Civil in ceea ce priveste un contract? este acordul verbal egal cu semnatura? eu ma indoiesc ca ar fi asa.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
alinarms, utilizator
In codul civil, la articolul mai jos mentionat, se stipuleaza care sunt formele de de exprimare a consimtamantului la incheierea unui contract:

Art. 1240 - Formele de exprimare a consimtamantului
(1) Vointa de a contracta poate fi exprimata verbal sau in scris.
(2) Vointa poate fi manifestata si printr-un comportament care, potrivit legii, conventiei partilor, practicilor statornicite intre acestea sau uzantelor, nu lasa nicio îndoiala asupra intentiei de a produce efectele juridice corespunzatoare.

Da, problema incheierii contractului este una si dovedirea existentei raportului juridic dintre partile contractante poate constitui o alta problema.
Contractul ar fi valabil incheiat in cazul dvs.
Este valabil incheiat,de altfel va si anunta inainte ca respectiva convorbirea este inregistrata si dvstra va dati acordul prin continuarea ei.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
E interesant...
Poate si o simpla clatinare de cap interpretata a fi afirmativa de pe o imgine video fara sonor sa fie interpretata ca accept al unui contract?
Nu cred ca poate fi asa ceva adevarat... Cind mergi undeva sa dai tot timpul negativ din cap?
Existenta semnaturii ajuta la dovedirea existentei contractului si nu la manifestarea de vointa care sa reprezinte vointa juridica in sensul de a da nastere la efectele juridice ale contractului.
Contractul este valabil incheiat daca se exprima acordul in mod expres.
Simplul fapt ca persoana da din cap nu este suficient pentru a se considera acceptat contractul.

In general se procedeaza asa doar in anumite situatii de catre firmele de telefonie mobila si atunci cand exista clienti deja identificati si care au semnat un contract anterior.

Alte discuții în legătură

Valabilitatea mandat de reprezentare ca avocat ContSters115731 ContSters115731 Buna ziua.as vrea sa stiu daca un avocat poate reprezenta intr-un proces civil pentru partaj o persoana care este urmarita penal, fugita din tara ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pentru sediul ong Praipan Praipan Buna ziua! In ceea ce priveste contractul de comodat pentru sediul ong-ului, cum poate fi el incheiat intre comodant si ONG, daca ONG-ul nu are personalitate ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca. elena_elias elena_elias Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca este inregula ca, contractul meu individual de munca sa nu fie semnat de catre angajator? Practic este o hartie care nu ... (vezi toată discuția)