Atata timp cat nu exista o prevedere legala clara in acest sens, acordarea acestor sporuri este lasata la latitudinea conducerii institutiei publice sau in baza unor hotarari judecatoresti.
De acord, la latitudinea instantelor, conducatorul institutiei e si el parte in proces.
Caz concret: colegii mei de la institutia omoloaga din Dolj au primit si banii deja; o practica unitara?? se ajunge astfel in situatia ca pe aceeasi grila de slarizare sa fim salarizati diferit de la un judet la altul.
Partea neclara e cuantumul acestor sporuri, ce urmau sa fie reglementate de legea unitara de salarizare a afunctionarilor publici, pe care o asteptam de vreo 4 ani si pe care sincer nu mai sper sa o vad, interese sunt sa NU APARA.
In prezent statul interzice functionarilor publici să aiba un alt loc de muncă după orele de program care, în cele mai multe cazuri nu are nici o legătură cu activitatea pe care o desfăşoara în instituţia publică, fără să compenseze financiar interdicţia de a munci.
Ne gandim sa adaugam unui nou capat de cerere prin care solicitam obligarea institutiei sa ne permita sa avem si un alt loc de munca.
Prin prevederi pe care le consideram neconstitutionale, respectiv art 94 (2, c) din Legea nr 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea trasnparentei in execitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei NE ESTE INGRADIT DREPTUL LA MUNCA pe masura posibilitatilor fizice si intelctuale pe care doar singuri le putem aprecia.
Sa invocam exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art 94 (2, c) din Legea 161/2003 si solicitam trimiterea cauzei la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiei.
Depunem ca si practica judiciara:
Decizia nr 82/2009 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor OUG nr. 230/2008 pentru modificarea unor acte normative in domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat si la celor de serviciu, publicat in MO nr 33/2009.
Ce parere aveti? Avocatul poporului s-ar putea sesiza? Ar fi utila o petitie a functionarilor publici pentru scoaterea acestei incompatibilitati sau Curtea constitutionala decide?
Este o solutie invocarea exceptiei de neconstitutionalitate a art.94 alin.2 lit.c din Legea nr.161/2003. Daca Curtea Constitutionala ar admite o astfel de exceptie, atunci s-ar scoate din lege.
De altfel, o alta solutie ar fi modificarea legii respective ... posibilitate si printr-o initiativa legislativa a cetatenilor (functionarilor publici).
va rog sa-mi spuneti, unde este precizat acel 25%, sau cu ce alt spor poate fi asimilat, sa pot sustine in instanta, acest 25%?
poate fi asimilat cu sporul pentru auditori / sau cam asa ceva?(unde este precizat exact acest 25%)
la tribunalul bucuresti, saptamana trecuta, instanta a dat sentinte favorabile la 5 dosare !nu am reusit sa gasesc un avocat de la aceste dosare.
va multumesc si pentru raspunsurile anterioare!