In primul rand trebuie sa obtineti Avizul de libera practica de la Directia Sanitara si dupa aceea puteti infiinta un PFA, daca doriti.
Pentru a obtine Avizul de libera practica, depuneti urmatoarea cerere, insotita de documentele mentionate mai jos:
Domnule Director,
Subsemnatul(a)…………………………………………………nascut(a) la data de ……………….,cu domiciliu stabil in localitatea…………………………………… str……………………………………….., nr……, bl……., sc…… ap…… sector…/ judet………….telefon………………………………absolvent..….………………………. al ………………………………………,cu diploma seria ………………….confirmat specialist/principal prin OMS nr. ……./…………..,cu grad stiintific ............................., doctorand…….., doctorat …………. angajat (a) la …………………………….….……va rog a-mi elibera Autorizatia de Libera Practica.
Data: Semnatura:
Anexez alaturat:
1.Diploma de studii - copie legalizata si original (nu ramane la dosar)
2.Diploma de master – copie legalizata si original (nu ramane la dosar)
3.Adeverinta de confirmare in specialitate/ grad principal/specialist; titlul de doctor; alte grade stiintifice - copie
4.Autorizatia de libera practica veche – original (daca este cazul)
5.Documente din care sa reiasa specialitatea si vechimea in specialitate : adeverinta de la locul de munca in original; contract prestari servicii, cartea de munca –copie
6. Act de identitate BI/CI - copie
7.Certificat de casatorie/divort- copie
8.Certificat de sanatate (tip A5) - original valabil 2 luni
9.Certificat cazier judiciar –original valabil 6 luni
Solicitati de asemenea sa vi se comunice in scris, raspunsul (in termen de 30 de zile), in cazul in care nu va elibereaza avizul pentru ca sa puteti sesiza forul ierarhic superior (Ministerul Sanatatii) si apoi sa mergeti in Instanta...nu cred ca va fi cazul, deoarece au mai invatat ceva legislatie referitoare la medicina sportiva si cei de la Directia de sanatate.
Cititi va rog si link-ul urmator:
www.avocatnet.ro/content/for...