avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare repartitoare caldura

Buna ziua,
Pentru a renunta la repartitoarele de caldura este nevoie de acordul locatarilor din bloc?Este vorba despre un apartament situate la ultimul etaj, iar cheltuiele ajung chiar la 600 lei/luna, desi nu se asigura un ambient acceptabil.Este un apart. cu 2 camere.Daca este posibil, va rog sa-mi spuneti care sunt reglementarile legale in vigoare, si cum va fi calculat consumul fara repartitoare.
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 19:16, 23 Decembrie 2013
daca renuntati numai Dvs la repartitoare (= debransare) veti plati oricum caldura care se presupune ca trece prin tevi, plus pierderile. Este de prefereat sa obtineti scoaterea lor pt toate apartamentele (50+1% din ap)
Va rog , daca se poate sa-mi spuneti si actul normative care prevede aceasta conditie de 50%, ca sa pot argumenta situatia.
Multumesc mult.
Daca veti renunta numai dumneavoastra la repartitoare veti plati cu 10 % mai mult decat consumul maxim al caloriferelor similare din bloc (pentru fiecare din caloriferele dumneavoastra se va alege dintre cele similare din bloc pe cel cu consumul maxim).
Sfatul meu este sa nu renuntati de unul singur, determinati-va vecinii sa o faca si ei.
Problema este cum a fost incheiat contractul cu firma care face calculele si in ce conditii poate fi reziliat.

Legea 230/2007 a Asociatiilor de propietari prevede ca hotararile se iau de catre Adunarea generala cu o majoritate de 50 % + 1 din numarul membrilor Asociatiei.
Renuntarea la repartitoare o poate face orice proprietar in mod individual fara aprobarea adunarii generale sau a vreunei majoritati.
Solicitati in scris asociatia de proprietari (presedinte) ca incepand de luna aceasta sa nu va mai citeasca repartitoarele. Acceasi firma ce face calculele celor cu repartitoare va face calculul si celor fara repartitoare.
Nu are nici o legatura renuntarea la repartitoare cu debransarea, asa cum in mod gresit spunea cineva mai sus.
Cel mai bine este sa mergeti la societatea care se ocupa de acele repartitoare sa va asezati in fata calculatorului cu cineva de acolo si sa faceti impreuna un calcul estimativ pentru varianta fara repartitoare tinand cont de inregistrarile vechi. Daca nu doriti lucrul acesta, puteti renunta oricand doriti asa cum arata dnul Adriantot, dar lasati repartitoarele pe calorifere pentru a sari in barca cealalta (cu repartitoare), tot la cerere.

Indiferent ce se intampla, incercati. Se poate verifica daca s-a calculat bine cerand de la firma de repartitoare un centralizator comun, eu cred ca oamenii sunt profesionisti si nu au nici un interes sa va pacaleasca.Poate ma insel.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2013
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordinul 343.2010 anrsc Ionel Manolache Ionel Manolache 1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)