Bineinteles ca poate circula cu masina fara sa o transcrie. o poate si vinde mai departe si veti ajunge ca multe alte persoane in postura de a apela la justitie ptr a contesta amenzi, impozite, etc.
La vanzare trebuie sa scrieti pe certificatul de inmatriculare "Instrainat catre...la data de ....". Daca va solicita sa nu scrieti asa pe talon inseamna ca nu are de gand sa o inmatriculeze, mai ales daca taxa de mediu este mare, o vinde mai departe si problema platii impotilui ramane la dvs.
Drept sa spun nu cunosc care sunt etapele care pot securiza vanzatorul impotriva relei intentii a cumparatorului.
Cum se poate radia un autovehicul din circulaţie în cazul în care cumpărătorul refuză să efectueze transcrierea transmiterii dreptului de proprietate?
În cazul în care cumpărătorul refuză să transcrie dreptul de proprietate, este necesar să vă adresaţi instanţei de judecată competente.
Dacă prin hotărărea judecătorească se constată transferul de proprietate, se poate solicita radierea din evidenţele fiscale.
Dacă prin hotărărea judecatorească se dispune radierea, se vor depune la autoritatea competentă următoarele documente:
1. cerere;
2. fişa de înmatriculare cu viza circumscripţiei financiare;
3. hotărărea judecătorească rămasă definitivă care atestă că vehiculul a fost înstrăinat;
4. trei exemplate completate ale certificatului de radiere;
5. actul de identitate în original şi copie.
În baza documentelor depuse la ghişeu vi se eliberează un certificat de radiere în baza căruia se radiază din evidenţele fiscale autoturismul.
sursa:
[ link extern ]