avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incredibil - proces verbal contraventie CNADNR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incredibil - proces verbal contraventie CNADNR

Bună ziua
La aproape 3 ani de la scandalul situațiilor in care agenţii constatatori ai C.N.A.D.N.R. uzează abuziv prevederile O.G. nr. 2/2001, privind aplicarea sancţiunii contravenţionale şi comunicarea procesului-verbal de constatare a contravenţiei legată de rovinietă, aceste procese verbale continuă să ne amărască viața.
Potrivit art. 13 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001: „Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei”, iar conform art. 14 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001:
„Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii”.
In cazul meu evenimentele in ordinea temporală au fost
-data semnalării contraventie 17.09.2011
-data intrării in vigoare a Legii ISCTR de preluatrea atribuțiilor de control RAR ARRR si CNADNR SA. art 12 alt (2) 04.12.2011
-data emiterii PVCC seria R12 nr.0133901 este 22.02.2012, la cca 150 zile de la constatarea contravenției, cu mult peste cele 30 de zile declarate de CNADNR
Cât despre absența semnăturii olografe in contextul legii 445/2001 art.5 coroborat cu art. 1171 C.civil care spune, pe scurt, că "înscrisul în formă electronică este destinat pentru a fi citit prin intermediul unui program informatic nu putem spune decât că merg cu mult tupeu la presiune si intimidare. Vă rog să imi spuneți dacă am șanse de reușită.
Am parcurs , poate nu tot, ce s-a scris pe acest forum despre acest subiect.
Cu multe mulțumiri.
Cel mai recent răspuns: Lylyca , utilizator 12:01, 29 Martie 2014
Nu se intelege din postul dvs, data la care PVCC v-a fost adus la cunostinta.
Este important acest aspect pentru ca din acel moment curge termenul de 15 zile in care puteti formula plangere.
Intocmirea PVCC s-a facut corect in termenul de 6 luni de la constatarea abaterii si ar fi trebuit sa va fie adus la cunostinta, in termenul de 30 de zile incepand cu 22.02.2012
Daca aducerea la cunostinta nu s-a facut in interiorul acestui termen de 30 zile ( pana la 23 mar.2012),atunci sansele de anulare va sunt favorabile. Cum insa suntem in 2014 este greu de crezut ca mai puteti intreprinde actiune in instanta, avand in vedere termenul de depunere a plngerii.Daca insa la aceasta data v-au sosit notificari din partea CNADNR referitor la neachitarea sumelor stabilite de respectivul PVCC, situatia se schimba complet, trebuiesc detalii, cel mai important fiind desigur data si modalitatea prin care ati luat la cunostinta.
Presupunand ca sunteti in termenul de depunere a unei plangeri, desigur puteti invoca lipsa semnaturii olografe,insa acest lucru nu este o certitudine privind sansele de castig,deoarece instantele procedeaza diferit.
Reveniti cu detalii
Mulțumesc foarte mult
Data emiterii notificarii este 10.03.2014 iar data de sosire in oraș pe plicul de expediere este 24.03.2014
am avut si noi la societatea surpriza sa primim PV de contraventie pentru lipsa rovinietei. am contestat in instanta toate PV care au tot curs, fiindca ti se emite cate un PV la fiecare punct de verificare a rovinietei si daca nu ai fost atent sa verifici existenta acesteia si ai de facut un drum de la Bucuresti la Timisoara si retur, de ex., vei avea surpriza sa primesti vreo 6 PV dintr-un foc, dar care vin la un interval de timp unul de celalalt. la judecatoria Deva ni s-a dat castig de cauza in baza legii 144/2012 prin care s-a modificat OG nr.15/2002 si anume:"art.9 alin.2 si 3 din OG 15/2002 au fost modificate si completate, iar la alin.3 apare textul: PV se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 zile de la data constatarii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte PV de constatare a contraventiei pentru inclacarea prevederilor art.8 alin.1: "fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza cu amenda".
iar la art.II din Legea 144/2012 ca:" Tarifele de despagubire prevazute de OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificarile si completarile prin Legea 424/2002 cu modificari si completari ulterioare, aplicate si contestate in instanta pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi (27 iulie 2012) se anuleaza.
de asemenea o parte a proceselor verbale au fost anulate invocand si lipsa semnaturii olografe a agentului constator de pe PV, dat fiind faptul ca la momentul imprimarii PV, acesta din urma si-a pierdut forma de act electronic la care exista atasata o semnatura electronica . deci PV avea lipsa o semnatura a putut fi anulat.
acum depinde ce avocat va gasiti sa va reprezinte sicat de bine cunoaste legislatia in acest domeniu, sa nu bajbaie.
ve doresc succes si sper ca informatiile pe care le-am trecut aici sa va ajute.
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala amenda rovinieta ContSters228213 ContSters228213 am primit din in data de 07.03.2012 partea cestrin un pv de sanctionare intocmit in data de 22.02.2012 a unei contraventii la og 15/2002,din data de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)