O persoana in varsta (mama) a plecat de la domiciliu. A fost indrumata de binevoitori sa imi faca plangere ca am alungat-o eu. Dupa ce a venit cu politistul a plecat din nou, lucru observat si de catre agent. Ce fel de plangere ii pot face?
cred ca ar fi mai bine sa va indreptati impotriva "binevoitorilor" cu o plangere .
daca agentul a consemnat ca doamna a repetat "parasirea" domiciliului , o sa fiti acoperit pentru urmatoarele necazuri care or sa fie provocate impotriva dumneavoastra .
nu trebuie sa ii faceti nici o plangere si nici nu aveti vreo baza legala pentru a face acest lucru. Este o persoana majora care poate pleca si reveni la domiciliul personal ori de cate ori doreste. Cat priveste plangerile pe care spuneti ca vi le face mama Dvs, daca nu exista dovada vreunui abuz inseamna ca nu aveti de ce va teme de nici o plangere.
"Actiunea prin care o persoana determina, cu intentie , pe o alta persoana sa savarseasca o infractiune , fiind o forma a participatiei penale.Instingarea poate fi : simpla, calificata, directa, indirecta etc. Instigarea este simpla cand s-au folosit fata de instigat mijloace imateriale de convingere (rugaminti , indemnuri etc); instigarea calificata cand mijloacele folosite sunt de corupere, cum ar fi: promisiuni de daruri sau alte foloase; instigarea directa cand se indica instigatului ce anume infractiune sa savarseasca; instigarea indirecta cand nu se indica in mod direct si explicit ideea savarsirii faptei, ci indirect, provocand la instigat o stare de spirit care face sa nasca in mintea sa hoatrarea de a savarsi infractiunea.Se mai face distinctie intre instigarea individualizata, instigarea publica."
de aici extragem "Instigarea este simpla cand s-au folosit fata de instigat mijloace imateriale de convingere (rugaminti , indemnuri etc);"...deci ar exista o baza legala .
tocmai ca este o persona majora , denota faptul ca cineva o instiga sa faca plangeri ca fiul a alungat-o de acasa .