avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut peste limita indatorare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut peste limita indatorare

Buna seara,

Am nevoie de sfatul Dvs. Interesata fiind in obtinerea unui credit mi-a fost recomandat de catre o cunostinta un domn, broker in credite.Cu ajutorul lui mi-au fost depuse 2 dosare in doua banci, de unde prin aranjamentele lui murdare am obtinut 2 credite. deci cu un salariu de 1800 lei net eu am luat credite pentru care platesc in momentul de fata 1400 lei. Se poate asa ceva? E legal?
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:04, 25 Mai 2015
Este ceva care va nelinisteste?
Interesata fiind in obtinerea unui credit

Cu ajutorul lui

eu am luat credite


Cine a vrut doamna acele credite, nu stiati cat aveti salariul cand ati luat acel bani ?
De ce intrebatie daca se poate, daca le-ati luat, inseamna ca s-a putut, acum mai nasol ca trebuie sa dati si banii inapoi..
~ Conținut șters la cerere ~
Incercati sa depuneti o cerere in vederea stabiliri FALIMENTULUI PERSONAL insolventei persoanelor fizice, istoria dvs este putin asemanatoare a fumatorilor de tabac, unde companiile de tabac sunt date in judecta pentru punerea in pericol a sanatati chair daca sunt clienti ce cumpara singuri si de buna voie pachetele de tigari,...

Chiar daca aveti responsabiltate in aceste credite, nu este vinovat cel care cere, ci cel care da! Bancile nu trebuia sa va dea bani, chiar daca dvs le-ati cerut,

Legea insolvenţei persoanelor fizice se adresează persoanelor fizice de bună-credinţă, ale căror datorii rezultă dintr-o activitate ce are ca scop satisfacerea unei nevoi personale, cum ar fi restanţele la furnizorii de utilităţi, întârzieri la achitarea ratelor bancare contractate pentru achiziţia unui serviciu sau produs personal etc., şi nu dintr-o afacere ce are ca scop generarea de profit.

În situaţia în care datornicul consideră că se află în insolvenţă (deoarece nu dispune de lichidităţi pentru plata datoriilor scadente - starea de insolvenţă poate fi luată în considerare dacă termenul de plată a datoriilor a fost depăşit cu mai mult de 90 zile) dar situaţia financiară a acestuia nu este iremediabil compromisă, poate cere Comisiei de Insolvenţă deschiderea insolvenţei pe bază de plan de rambursare a datoriilor, care este o procedură administrativă şi nu judiciară. În acest caz, cuantumul minim al datoriilor trebuie să totalizeze 15 salarii minime pe economie.

În cazul deschiderii procedurii de insolvenţă pe baza planului de rambursare se suspendă provizoriu executările silite începute, nu pentru mai mult de 3 luni, cu excepţia situaţiei în care instanţa decide prelungirea acestei perioade, dacă astfel situaţia financiară a datornicului ar deveni iremediabil compromisă.

Durata de executare a planului este de 5 ani, cu posibilitate de prelungire cu încă 1 an.

Insolvenţa prin lichidare de active poate fi solicitată de către datornic, în mod direct, în cazul în care 'situaţia sa financiară este iremediabil compromisă'.

Legea prevede şi o procedură simplificată pentru insolvenţa personală care poate fi accesată de o persoană fizică insolventă, dacă suma totală a datoriilor sale este de cel mult 10 salarii minime pe economie, nu are bunuri sau venituri urmăribile şi are peste vârsta standard de pensionare sau şi-a pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă.


Plenul Camerei Deputaţilor a vota légea de Insolventa miercuri 20 Mai 3015, cu 309 voturi pentru,deci trebuie sa asteptati putin pentru a vedea aplicarea ei

Mai multe detali cititi aici:

[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
Frank21, utilizator
Frank21 a scris:

Chiar daca aveti responsabiltate in aceste credite, nu este vinovat cel care cere, ci cel care da! Bancile nu trebuia sa va dea bani, chiar daca dvs le-ati cerut,


Aici ma simt dator sa fac o mentiune: cat timp doamna nu a declarat bancii ca a mai depus o cerere la alta banca, profitand de un viciu al sistemului, problema nu este la banci. In mod normal, daca lucrurile ar fi fost corecte - si daca doamna ar fi declarat adevarul, adica faptul ca a mai contractat un credit de la alta banca, foarte probabil nu ar mai fi primit si celalalt credit. Deci, vina nu cred ca este la banca, cel putin nu de data asta.

Pe de alta parte, legea falimentului personal impune si suficient de multe sanctiuni pentru debitor. Opinia mea este ca trebuie tratata cu grija - pentru ca noi romanii s-ar putea sa vedem doar pe termen scurt "scap de datorie pe termen scurt, apoi vad eu ce se intampla". Nu va fi chiar asa. La fel au zis si multi clienti care au contractat credite in perioadele de boom, si veneau la banca raspunzand la intrebarea "de cati bani aveti nevoie, cati bani solicitati?" cu "maxim cat puteti sa imi acordati"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am și eu nevoie dacă poate cineva sa îmi spună ... bibicarina bibicarina Buna seara. Am și eu nevoie dacă poate cineva sa îmi spună ce avocat sa îmi iau pt a merge in instanță pt a îmi declara insolventa ,deoarece am ... (vezi toată discuția)
Insolvența persoanelor fizice Sabinas Sabinas Buna ziua, Unde se depune cererea pentru insolvența persoanelor fizice? (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)