avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita copii - ordin executor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita copii - ordin executor

M-am inscris pe acest forum in cautarea unei informatii, a unui raspuns pe care nu le-am gasit nicaieri. Am divortat in septembrie 2008, in februarie am avut ultima infatisare pentru recurs si incepand din acea luna tatal copiilor (5 ani, respectiv 3,5 ani, incredintati mamei) a inceput sa se prezinte la programul de vizita care este urmatorul: prima si a treia sambata din luna intre 10-18 la domiciliul lui, prima jumatate din perioada vacantelor la domiciliul lui si a doua zi de sarbatorile religioase intre 10-18; aici nu se mai mentioneaza nici un domiciliu si deja ne-am lovit de chestiunea asta de Paste. Si prima intrebare chiar la aceasta chestiune se refera: cum se rezolva problema domiciliului aici? unde se va desfasura vizita? Pana acum a aplicat programul cu sambetele. Insa si in vacanta de primavara si acum, saptamana aceasta, problema aparuta este faptul ca micutiii nu vor sa mearga la tatal lor. mentionez ca relatiile intre noi nu sunt deloc bune, nu exista comunicare minima nici in privinta copiilor. A fost o perioada de 1 an in care i-a vazut foarte rar, nu regulat, desi distanta este de 500 m intre domicilii. In sambetele respective ii ia de la usa apartamentului si ii lasa tot acolo, nu trece pragul. inca imi aduce acuzatii, jignirii , amenintari, chiar cu copiii in brate plecand de la domiciliul meu. Nu imi permite sa sun in cele 8 ore, nu raspunde de fapt, nu trebuie sa stiu unde sunt copiii, "sa nu ma intereseze de cine sunt supravegheati in timpul respectiv".
Ce e mai grav e starea copiilor: tot timpul sunt stinjeniti in prezenta lui, merg la el in brate in urma insistentelor lui, chiar ii trage uneori fortat spre el. ieri mama mea (care ii ingrijeste in timpul serviciului meu) a vrut sa-i prinda parul fetitei, a inceput sa planga si s-a ascuns intr-un colt al camerei spunand ca ea stie ca ii face codite ca sa vina el s-o ia! I-am zis si eu in disperarea asta creata, oricum baiatul nu are vacanta pentru ca nu merge la gradinita. Mi-a raspuns ca e obligat sa aiba vacanta pentru ca are 3 ani #-o
Copiii imi spun si nu numai mie, si celor apropiati, si politistilor, si avocatei mele de la divort ca nu le place acolo, ca ar vrea sa nu se mai duca niciodata, ca se plictisesc, ca nu le cumpara nimic, ca-i duce doar la tara si ca daca ei cer sa fie adusi acasa, le spune ca sunt prea departe sau daca i-au cerut sa-i duca in parc, le-a raspuns ca e tarziu, ca nu au timp, ca il cert eu daca intarzie. Nu-i adoarme la pranz, nu-i da lapte baiatului (desi de fiecare data ii dau biberon) ca nu e timp. E de inteles de ce nu vor copiii, mai ales ca nu au uitat complet violentele din perioada ultimilor ani inainte de despartire. Va rog sa ma credeti, nu mai stiu ce sa fac! Imi flutura hotararea judecatoreasca in fata si ma ameninta cu puscaria, parchet, cazier ca nu o respect. E genult de om care prefera sa dea bani in stanga si dreapta sa obtina ce vrea, dar copiilor dreptul minim din salariul minim pe economie! Si nu-i cer nimic, doar liniste.
Intre cele 2 sambete nu suna, nu-i cauta, se mai opreste cand ii vede cu mama mea pe strada, dar nu le cumpara o data o banana. Pensia e de 500 ron pt amandoi copiii si asta de 2 luni doar, pana acum a fost de 250 pt amandoi.
Zicea cineva la un topic si imi amintesc mereu: cel care ii iubeste, cedeaza. Eu as face asta, am facut (daca ati sti de cate ori l-am sunat, l-am chemat la ei, i-am propus sa-i vada mai des, am primit raspuns n-am timp acum, nu ajung la timp, nu sunt in localitate, ma deranjezi), insa nu impotriva vointei copiilor, nu pot sa-i trimit cu el daca ei imi spun dinainte ca nu vor, daca ei sunt stresati deja cand aud telefonul - el e? ma intreaba, si nu cu nerabdare, o mama care doar de ei se ocupa stie acest lucru; daca imi spun: ce solutie sa gasim sa nu mai vina?
Ma acuza ca ii influentez, ca sunt indoctrinati, speriati de mine si de mama mea, chiar traumatizati. Desi i-au spus copiii in fata de cateva ori saptamana asta, a venit aproape zilnic sa-i ia. ma suna de cate 5-6 ori pe zi, ne urmareste prin oras, prin parcuri. Cum spuneam mai sus, am facut recurs referitor la programul asta de vizita - a fost respins ca nefondat, atat am primit. Am incercat sa vorbesc cu cei de la asistenta sociala locala (e un oras mai mic), am fost cu copiii acolo, i-am chemat si acasa, mi-au spus ca nu e de competenta lor, ca daca exista hotarare judecatoreasca definitiva, ei nu pot face nimic. Mai mult, m-au trimis la politie, de parca ar fi de competenta acestora (cum spuneam, au fost episoade si cu politia adusa de tata chiar si a doua zi de Paste).
Iar azi m-a amenintat ca are ordin de la executor, inteleg ca va veni sa-i ia cu forta, in ciuda vointei lor?? Se ajunge pana acolo? Pe el il cred in stare de orice. Chiar nu exista nimeni, nici o autoritate care sa tina cont de dorinta copiilor, dincolo de hotararea asta judecatoreasca, excesiva si care dupa marturisirea tatalui, a fost obtinuta cu bani? si drepturile copiilor? Ce pot face eu? Cum sa privesc cum sunt luati cu forta? Va rog din suflet, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie, s-o faca!

Mentionez ca am crescut si eu fara tata, deci stiu ce inseamna lipsa acestuia pentru un copil, am incercat tot ce am putut sa nu ajungem la situatia asta, de fapt nu eu sunt cea care a deschis actiunea de divort. Insa nu doar eu trebuie sa fiu constienta de acest lucru. De asemena, adaug ca sunt cadru didactic, am vacanta ca si fetita, spre deosebire de tata care la intrebarea cine ii supravegheaza pe copii in luna asta jumatate, mi-a raspuns ca nu ma intereseaza pe mine asta cat timp sunt copiii la el.

Imi cer scuze pentru povestea lunga.




Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
ContSters93599, utilizator
Suntem convinsi ca "adevarul adevarat" este undeva la mijloc.Nimeni nu detine adevarul absolut si nu exista conflict in care sa nu existe implicate cel putin doua parti.Deci cred ca se pot rezolva problemele in favoarea copiilor.
1.daca nu s-a specificat prin hotarare in mod expres domiciliul, vizita se desfasoara la domiciliul fiecarui parinte
2.trebuie sa va tineti de sentinta data, altfel va poate face rau
3. daca nu sunteti de acord cu vizitele, locul si modul cum se desfasoara acestea, deschideti un proces in justitie si clarificati problemele.
4. numai copiii care au depasit varsta de 10 ani pot fi audiati de judecator si intrebati ce vor si cum vor, pentru ceilalti insa, hotararile se iau in totalitate de catre parinti sau justitie.
5.Vedeti daca nu cumva ati putea imbunatatii imaginea tatalui in ochii copiilor...;) si poate vor merge de buna voie cu tatal lor, nu fortati sau obligati.
va dorim succes
Situatia este dificila.
In astfel de situatii starile conflictuale acute dintre parinti sunt cele care fac rau copiilor.
Imi aduc aminte despre un judecator care intreba sotii cu copii aflati in divort daca ei au trait cu ambii parinti in copilarie ?
Cred ca si dvs ar trebui sa va puneti aceasta intrebare spre binele copiilor.
In rest,d-na avocat are dreptate.
"Adevarul" - nu stiu cat de adevarat, l-a recunoscut el chiar acum cateva zile, dupa 1 an: a fost vinovat, din vina lui ne-am despartit, a gresit. nu i-am cerut explicatiile acestea, chiar pretextul initial folosit de el a fost sa discutam despre programul de vizita. insa a iesit altceva, iata. de altfel nicicand n-a fost prea coerent, dintotdeauna a spus una si a facut altceva. adevarul care vine dupa atata timp in care mi-am facut de atatea ori procese de constiinta ca nu am reusit sa daruiesc copiilor familia pe care o merita.
La imaginea lui nu pot lucra doar eu, aportul lui consider eu ca trebuie sa fie mai mare. iar asta nu se poate face doar in 16 ore pe luna, cred eu. ori el nu are contact cu copiii mai des pentru ca nu vrea. inteleg ca programul de vizita este tot o razbunare impotriva-mi. dupa pronuntarea divortului cand a primit programul de vizita initial, eu m-am interesat la avocat si am aflat ca il putea desfasura incepand cu luna respectiva - septembrie. el a venit de-abia in februarie cand asa cum s-a exprimat "eu eram obligata sa-i dau copiii"- era hotararea definitiva. Si iata ca trebuie sa spun: nu stiu cum as putea imbunatati eu imaginea lui in fata copiilor pe care i-a batut spunand ca a facut-o sa nu dea in mine! care descopar ca nici acum nu au uitat scenele de betie si tot ce au adus acestea sau loviturile pe care mi le-a dat in fata lor, sau mana pe care mi-a rupt-o chiar de ziua celui mic! Carora am descoperit ca li se oferea de baut din paharul sau sau al bunicului in vizitele la bunicii paterni (unde eu nu eram binevenita). Regret ca trebuie sa scriu toate astea, pentru mine problema dureroasa sunt copiii, ce simt ei, ce ar putea descoperi si invata ei, dezamagirea pe care o pot avea. Nu reusesc sa imi dau seama de ce justitia trebuie sa hotarasca cand un parinte trebuie sa-si vada copilul, propriul copil. Cine e justitia? de unde stie ea ce s-a intamplat, ce simte copilul, ce fel de parinti suntem, care sunt relatiile dintre unii si altii? si o face cu atata usurinta! Tocmai la binele copiilor mei ma gandesc de cand le-am devenit mama, de aceea am facut atatea incercari de a mentine familia initial, de a pastra legaturile tatalui cu ei apoi, de a atenua cat mai mult posibil urmarile despartirii, lipsei lui, insa nu pot face toate astea doar eu, in absenta lui totala. Daca ati sti de cate ori le-am explicat ca e bine sa il vada mai des, sa petreaca timp impreuna, ca faptul ca noi doi nu ne intelegem nu inseamna ca el nu ii iubeste pe ei si mi-au raspuns: dar a mintit mereu ca vine si n-a venit, dar l-am rugat sa ne duca la parc si ne duce doar la tara si ne spune ca n-are timp, dar te facea nenorocita in timp ce coboram scarile de la noi de acasa. Sunt convinsa ca sunteti parinti: ce ati face? ce ati simti? lasand hotararea judecatoreasca la o parte. si am spus ca eu stiu ce inseamna sa nu ai tatal langa tine, sa privesti alti copii de mana cu al lor.
Iar m-am lungit. Desi am mai incercat prin recurs sa schimb programul de vizita, si nu am reusit nimic, indiferent ce probe am dus (doar s-a pronuntat divortul din culpa comuna desi am dus 2 certificate medico-legale si el a parasit domiciliul de 2 ori), in paranteza fie spus mi-e groaza sa mai calc pe acolo, voi incerca sa deschid actiune pentru schimbarea programului. Credeam ca o data definitiva hotararea nu se mai poate schimba nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2009
ContSters93599, utilizator
eu eram obligata sa-i dau copiii"- era hotararea definitiva. Si iata ca trebuie sa spun: nu stiu cum as putea imbunatati eu imaginea lui in fata copiilor pe care i-a batut spunand ca a facut-o sa nu dea in mine! care descopar ca nici acum nu au uitat scenele de betie si tot ce au adus acestea sau loviturile pe care mi le-a dat in fata lor, sau mana pe care mi-a rupt-o chiar de ziua celui mic!

Daca si minorii, in vreun mod, au fost agresati , ingraditi-i dreptul de vizita , sunteti indreptatita sa-aveti o asemea conduita , de urgenta , cu privire la acest drept.Ulterior , va puteti adresa instantei de judecata , uzand de ordonanta presedintiala , ca masura
pasagera
, insa care se judeca de urgenta si cu precadere, in vederea sistarii dreptului de vizita.Aceasta nu va exclude actiunea de fond , care va avea ca obiect ingradirea totala a dreptului de vizita, din considerentele sus mentionate, care atesta un grad de agresivitate si de periculozitate a tatalui.
Sesizati instanta de judecata , si , in cazuri vadit necesare , agentii de politie.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizita geanyyy geanyyy Buna ziua Sunt divortata si am 2 copii in custodie comuna cu fostul sot. A fost stabilit prin sentinta ca dreptul lui de vizita este in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Autoritatea parinteasca unica, stabilire cu minori in strainatate alinabotezan alinabotezan Buna ziua, In urma divortului ce s-a realizat de comun acord in fata unui notar, cei doi copii minori au fost incredintati ambilor parinti, insa domiciliul ... (vezi toată discuția)