avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Termen eliberare casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Termen eliberare casa

Buna. Am stat in concubinaj cu un barbat 12 ani. Din 2013 are o alta relatie cu cineva. Am ramas eu cu copiii facuti cu el in casa care apare doar pe numele lui cu toate ca am contribuit si eu la crearea si constructia ei. Din 2015 octombrie i-am intentat proces pentru a obtine 30% din venitul lui pentru ca de cand are relatia respectiva nu mi-a dat nici un ban pentru cresterea si educarea copiilor. Azi m-a anuntat pe email ca vinde casa in luna martie si vreau sa va intreb care e termenul legal de eliberare al casei in conditiile in care casa e si domiciliul meu si al copiilor. El zice ca poate tine copiii cu el pe termen nelimitat doar sa eliberez eu casa. Rog sfat pentru ca intotdeauna m-a luat prin surprindere cu diverse decizii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 20:04, 18 Martie 2016
Termen v-a dat proprietarul, în martie..( care martie ca suntem la jumătatea lunii?), dvs puteți sa nu ii respectati termenul și sa așteptați sa va acționeze în judecata pt evacuare. Dacă nu el, va evacuează noul proprietar.
Nu există nici un termen anume dacă vă înțelegeți omenește, noul proprietar orice om ar fi, tot o să dea un răgaz de 2 săptămâni până la maxim 1 lună, timp în care să părăsiți casa. Ar fi bine să vă pregătiți din timp și să vă orientați spre o altă locație.
Când o să vândă casa veți ști, pentru că nici un cumpărător nu face tranzacția până nu merge să vadă ce cumpără.
Cu siguranță vor veni mai mulți până în cele din urmă unul se va hotărî să cumpere apartamentul.
Deci, aveți timp să vă găsiți alta locuință și să vă mutați în liniște, fără să plătiți cheltuieli de judecată și taxele de executare silită însemnând evacuarea.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
Dar exista un termen legal sau totul tine de bunul meu simt?
Este a doua oara in acest an in care sunt amenintata ca vinde casa dar nu a venit cu un document oficial in care sa imi arate termenul de eliberare pe care el l-a negociat cu viitorul cumparator.
Care e procedura (pasii concreti la care sa ma astept) si ce sume de bani trebuie sa platesc in acest caz?
Noul proprietar poate sa imi ceara despagubiri pentru faptul ca nu am plecat din casa la termenul pe care el l-a negociat cu fostul meu concubin? Si in ce baza legala si in la ce valori?
Of, Doamne, ce urat sa-ti dai afara din casa mama copiiilor tai care are grija singura de 3 ani de ei pentru ca el si-a gasit ”draguta”!
Va multumesc gj-jane pentru implicarea dvs. Am vazut ca sunteti foarte activa pe forum si apreciez!
Omul va poate cere sa plecați și fără sa vândă. Nu cred însă sa va ceara bani ca nu ați plecat când a dorit el, dar o poate face. Când va va da în judecata depuneti întâmpinare ca sunteți de acord și scăpați de cheltuieli suplimentare. Nu va obține cheltuieli de judecată dacă nu poate proba ca v-a pus în întârziere.

Art. 454
Exonerarea pârâtului de la plată
Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere. Dispoziţiile art. 1.522 alin. (5) din Codul civil rămân aplicabile.

Detalii: [ link extern ]
Buna. Ce inseamna ca ”m-a pus in intarziere”?

Alte discuții în legătură

Punere in executare hot judecatoreasca ContSters22096 ContSters22096 dupa un litigiu cu o banca X obtine o hotarare favorabila. aceasta este executorie (nu este irevocabila inca), insa banca nu o pune in executare; x initiaza ... (vezi toată discuția)
Stingere creanta leona777 leona777 Cum procedez in cazul urmator: firma a fost data in judecata ptr. neplata unei creante ( se solicita instantei sa ne oblige sa platim creanta, dobanzile ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitate actiune art 1013ncpc vrica vrica Daca asazisul creditor mi-a facut o somatie de plata fara sa ma puna in intirziere cf art 1522 Poate fi un motiv sa cer inadmisilitatea actiunii (vezi toată discuția)