Am citit astazi o stire si mi-am amintit ca in urma cu 1-2 ani au existat discutii pe forum Avocatnet.ro la care am participat si eu cu ceea ce cunosteam la acea data (nu am gasit nicio discutie pe forum in care sa existe elemente suficiente pentru a o continua) referitoare la valoarea de dupa denominare a CEC-urilor de 5.000 lei. Este motivul pentru care am deschis o noua discutie. Poate este cineva mai norocos si gaseste discutia respectiva.
Imi amintesc ca era mentionat in discutia la care ma refer si un comunicat oficial al MF sau CEC referitor la aceste documente de economisire si castiguri.
Iata stirea gasita azi (extras din cea publicata, referitoare la aceste CEC-uri):
Ce mai poți face cu libretele CEC de 5.000 de lei
02 iunie 2016 23:30 , de Alexandru Boariu
Pentru cele de 5.000 lei, acțiuni în instanță
Pentru carnetele CEC de diferite valori, cu dobanzi, ca și pentru cele de 5.000 de lei, cu câștiguri în autoturisme, avocatul Adrian Cuculis precizează că leguitorul nu a conceput o lege națională, prin care să fie restituite aceste sume. “Însă, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat că deponenții sunt titulari de cont și, ca urmare, sunt îndreptățiți să obțină restituirea sumelor. Prin urmare, atâta vreme cât statul s-a folosit de toți acești bani, este normal ca ei să fie restituiți celor îndreptățiți, la o valoare actualizată cu rata inflației, iar pentru carnetele de economii cu dobândă, să fie calculată și dobânda respectivă. Îi sfătuiesc pe cei interesați să contacteze un avocat, deoarece se poate introduce o acțiune judiciară, având ca scop restituirea contravalorii respectivelor librete, existând precedent judiciar în acest sens”- spune av. Cuculis
[ link extern ] /
P.S Nu am gasi hotararea Curtii europene a drepturilor omului pentru a putea furniza detalii. Ar putea fi interesant de studiat un calcul al sumei actualizate cu inflatia plus dobanda aferenta si daca este cazul pentru calculul dobanzii de intarziere.