avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate AV. GABRIELA GERBER

Activitate AV. GABRIELA GERBER

Răspuns la discuția Anulare procura
Binenteles ca procurile se inregistreaza, binenteles ca notarii au obligatia verificarii registrului pentru a vedea valabilitate aprocurii care i se prezinta.

Cautati informatii despre RNNEPR (Registrul Național Notarial de Evidență a Procurilor și a Revocării acestora).

Cateva detalii aici [ link extern ]
Răspuns la discuția Anulare procura
Incheierea celei de a doua procuri o anuleaza pe prima, nefiind necesara revocarea ei expresa.

Ultima vointa intervenita este cea care primeaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va puteti face acte dvs. Mostenitorii persoanei decedate trebuie sa dezbata succesiunea, sa devina mostenitori cu acte in regula si apoi pot instraina/dona parte din bunurile mostenite.

Cu ce ii puteti ajuta este sa ii reprezentati printr o procura la dezbaterea mostenirii care se va face la locul decesului, adica la Bucuresti.
Blocati persoane respectiva.

In functie de gravitatea situatiei si de persistenta amenintarilor puteti depune si o plangere penala.
Singura varianta in cazul in care nu va intelegeti de comun acord unde sa se afle domiciliul copilui este interventia instantei de tutela care sa decida in urma actiunii dvs de stabilire a locuintei la dvs, cu un program de vizita pentru mama.
Nu sunteti in situatia unei decaderi daca nu exista fapte grave la adresa copilului.

Insa aveti temeiuri legale pentru a executa in mod exclusiv autoritatea parinteasca. Pastrati dovezi si luati legatura cu un avocat care sa va ajute.
Răspuns la discuția Dosar neplata pensie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prescriptia dreptului de acere executarea silita in civil este una, prescriptia faptei penale este o alta prescriptie. Daca nu si-a indeplinit constant de a lungul acestor 3 ani obligatia putem vb de o infractiune continuata.

În cazul infracţiunilor continue termenul de prescriptie curge de la data încetării acţiunii sau inacţiunii, iar în cazul infracţiunilor continuate, de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni.

Prin urmare, daca exista hotarare judecatoreasca puneti o in executare silita printr un executor, putand obtine suma de bani pe ultimii 3 ani.

Pentru dosarul penal mergeti cu avocat si discutati cu ofiterul care instrumenteaza dosarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuinta minorului poate fi schimbata daca se schimba condiitiile avute in vedere initial, insa opinia copilului nu este determinanta.

Asa cum arata si colegul anterior, vointa copilului poate fi constransa sau pacalita, poate dori sa locuiasca cu un parinte mai permisiv de exemplu, la 10 ani nefiind la varsta la care sa exprime un punct de vedere cu valoare juridica si nu isi poate orienta vointa in scopul celui mai adecvat interes in dezvoltarea sa ulterioara.

Ceea ce inseamna ca - in solutionarea cauzei - se vot corobora mai multe probe specifice acestui tip de proces si se va putea da un verdict care va pune in prim plan exclusiv interesul superior al copilului.
Prin lege, copilul are ca tata pe sotul mamei daca data conceptiei este situata in timpul casatoriei. In cazul dvs cu atat mai mult cu cat casatoria nici nu este desfacuta.

Pentru ca minorul sa aiba trecut in certificat numele tatalui sau biologic este necesaa actiune in tagada paternitatii in instanta. Stabilirea filiatiei este un fapt juridic extrem de important care nu poate fi lasat pe seama unor simple declaratii, fie ele si autentice.

Proba ADN este cea care va certifica filiatia fata de tata in cazul dvs.

Contactati un avocat si demarati procedurile. Deocamdata copilul va avea in certificat ca tata pe sotul mamei, iar ulterior - dupa ramanerea definita a hotararii in procesul de tagada a paternitatii - i se va emite un nou certificat care sa tina seama de filiatia stabilita in urma testarii ADN si a procesului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dureaza destul, nu este un termen exagerat o luna si jumatate daca dosarul a ramas in pronuntare in 26 martie.

Puteti incerca cu o cerere de urgentare a redactarii hotararii.