avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Stabilire plan profesional
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Stabilire plan profesional

Buna ziua !

Numele meu este Andrei si am 17 ani. In momentul de fata sunt in clasa a XI a la. profil Stiinte Sociale. Stiu ca nu prea am ce cauta pe aici insa va cer un sfat care probabil se va dovedi important peste cativa ani.

Vreau sa stiu cam ce ar trebui sa fac pentru a ajunge judecator sau procuror. Imi este destul de clara diferenta dintre aceste doua meserii desi inca nu stiu cu exactitate ceea ce face un procuror, cu exceptia faptului ca "ancheteaza".

As dori sa stiu va rog, ce ar trebui sa invat, evident, nu voi incepe facultatea cu cartea invatata insa va indrumati-ma sa stiu ce as avea nevoie sa stiu, pentru a-mi fi mai usor atunci. Imi doresc mult sa ajung magistrat, in special cele mentionate de mai sus, pentru ca am inclinatie catre asa ceva. Invat bine si nu cred ca ar fi o problema invatatul, doar sa stiu ce trebuie sa fac pe parcursul urmatorilor ani.

Orice sfat este bine primit si nu va voi trata cu aroganta, sper totusi sa imi vorbiti intr-un limbaj cat mai "popular" termenii si abrevierile juridice nu imi sunt foarte populare.

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 16:39, 18 Iunie 2010
Buna seara,

pt a deveni magistrat ( judecator sau procuror) trebuie mai intai sa mergeti la o facultate de drept, apoi, dupa ce o terminati si luati licenta, puteti da examen de admitere la Institutul National al Magistraturii ( www.inm-lex.ro), unde dupa cursuri de 2 ani vi se repartizeaza un post.
In timpul facultatii, chiar din primul an va recomand sa invatati materiile la care se da examen la INM: drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.


Informatii despre procuror/judecator gasiti in Codurile de procedura- civila si penala. Puteti sa le cititi acum in vacanta, sunt o lectura placuta.
Succes!
Multumesc foarte mult pentru sfat ! Deja mi-am downloadat Codul de procedura civila si penala. Insa...intrebare de 1 milion de dolari, trebuie sa retin totul articol cu articol, sau sa inteleg cum se face ?
Tinere, bucura-te de cei 17 ani pe care ii traiesti acum ! Lasa invatatul materiei din facultate pentru momentul in care vei ajunge acolo ! In caz contrar ori nu vei intelege nimic, ori vei intelege si te vei plictisi la facultate ! Ai timp liber ? Indragosteste-te, invata japoneza, fa scufundari!! Nu degeaba fiecare lucru se face la timpul lui !!!!

Te rog nu te supara pe mine, dar... dupa cum ai spus si tu, aceste sfaturi cu invatatul pentru magistratura, iti vor folosi peste ani, in niciun caz acum!!! Deocamdata succes la BAC! (banuiesc eu ca materia pt BAC o stii deja la perfectie de vreme ce vrei sa inveti materia din facultate!!! )
andrei17 a scris:

Multumesc foarte mult pentru sfat ! Deja mi-am downloadat Codul de procedura civila si penala. Insa...intrebare de 1 milion de dolari, trebuie sa retin totul articol cu articol, sau sa inteleg cum se face ?


Nu,nu trebuie sa invatati continutul codurilor pe dinafara,ci trebuie sa intelegeti cee ce cititi.
Oricum,dupa un anumit timp,unele articole le veti retine fara sa va dati seama.
Informatii despre activitatea magistratilor veti gasi si in Legea nr.303/2004 respectiv Legea nr.304/2004 si puteti consulta si
[ link extern ] /

Mult succes! :luck:
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
luiza2008, utilizator
@andrei17

Acum cititi-le ca pe un manual de utilizare, ca si cand v-ati fi luat un DVD Blu-ray si nu stiti sa il folositi, cititi manualul inainte, nu?

Dar pt examen va trebui sa le stiti articol cu articol.
De altfel pe site-ul INM-ului veti gasi si grilele si rezolvarile de la examenele de anii trecuti si puteti sa va faceti o idee despre cerinte.

Alte discuții în legătură

Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Informare - "specializare" procuror allecssis allecssis sunt eleva in cls a12a si as vrea sa urmez fac de drep..si ca specializare-procuror...as vrea sa stiu mai multe despre asta...sa stiu la ce sa ma astept . ... (vezi toată discuția)