avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Castig de cauza la Tribunalul Valcea....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Castig de cauza la Tribunalul Valcea....

Care credeti ca va fi deznodamantul in cazul proceselor de la Tribunalul Valcea prin care s-a dat castig de cauza salariatilor (referitor la reducerile de 25% ).Credeti ca "verdictul" dat de Curtea de Apel va fi la fel de pozitiv pentru salariati???
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 17:15, 15 Noiembrie 2010
in functie de apararile formulate de parti ;)
Nu sunt avocatul diavolului, dar motivarea primei instante cum ca taierea de 25% este ilegala intrucat statul, "un tert", a intervenit intr-un raport de munca la care nu era parte, nu sta in picioare, pentru ca si la angajare salariul intre institutia bugetara si salariat s-a stabilit tot in baza unei legi date de acelasi "tert" (nu s-a negociat direct intre conducatorul institutiei si angajat, ca la privat), iar majorarile salariale tot pe baza deciziilor "tertului" s-au facut si nu s-a mai plans nimeni ca s-au incalcat Conventia Drepturilor Omului...
Eu as fi mers pe declararea ca ilegala a motivatiei Guvernului pe articolul din Constitutie cu starea de necesitate...
Daca se merge pe o asemenea motivare, atunci art.157 alin.2 C.mun. nu-si mai gaseste aplicabilitatea ... intrucat sistemul de salarizare pentru sectorul bugetar este stabilit prin lege.

Intr-adevar, modificarea unui c.i.m. se face prin acordul partilor, prin urmare si aceasta modificare trebuia sa aiba acordul salariatului.

Asa cum a mai spus , importanta este decizia instantelor superioare acestor doua Tribunale sau a I.C.C.J., pentru ca sunt sigur ca daca cineva mai deschide o actiune pe acest subiect la unul din cele doua Tribunale este posibil sa piarda (prin urmare, cred ca este nevoie de un R.I.L. in acest domeniu).
totusi art. 157(2) c. mun. trebuie sa fie in acord cu art. 38 c. mun. .
R.I.L. nu este necesar B-)
poate problema este intre c.c.m.-uri si acele legi ce sunt in acord cu art. 157(2) c. mun. raportat la art. 38 si 165 + 166 c. mun. .
ctynn a scris:

totusi art. 157(2) c. mun. trebuie sa fie in acord cu art. 38 c. mun. .
R.I.L. nu este necesar B-)
poate problema este intre c.c.m.-uri si acele legi ce sunt in acord cu art. 157(2) c. mun. raportat la art. 38 si 165 + 166 c. mun. .


Cred ca totusi un R.I.L. este necesar ... vor apare hotarari care vor respinge astfel de cereri si atunci se va posta pe forum : de ce Trib.Valcea a dat castig de cauza , iar Trib.Iasi nu , ce este de facut in astfel de cazuri ....:(

Alte discuții în legătură

Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)
Revizuire decizie tribunal obiect fond funciar Adriana B Adriana B Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire,va rog urgent araoil araoil Am avut 2 procese pe rol.Procesul 2, perioada 01.06.2008 pana la zi.In acest proces s-a anulat decizia de concediere abuziva,de primit drepturi salariale din ... (vezi toată discuția)