avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce parere aveti despre circulara CECCAR?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce parere aveti despre circulara CECCAR?

In conformitate cu Circulara conducerii CECCAR nr. 1887/14.03.2011, membrii CECCAR, vor dispune in cadrul cabinetelor de profil, urmatoarele masuri:

Societatile de expertiza contabila

1. Pana la data de 02.05.2011, vor proceda la desemnarea unei persoane de contact in relatia cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, comunicand acestuia datele si sarcinle persoanei desemnate.

2. Pana la data de 02.05.2011, vor transmite filialei denumirea societatii, numele, calitatea si datele de contact ale persoanei desemnate in relatia cu Oficul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.

3. Comunicarea rapoartelor prevazute de dispozitiile Legii nr. 656/2002, direct catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, cu mentiunea ca ulterior sa transmita catre filiala o situatie statistica trimestriala care sa cuprinda numarul si felul rapoartelor intocmite.

4. Pentru conectarea la sistemul de raportare on-line, societatile raportoare vor solicita de la filiala, datele de contact.

Expertii contabili (inclusiv expertii contabili judiciari) si contabilii autorizati

Depunerea rapoartelor prevazute de dispozitiile Legii nr. 656/2002 la filiala Corpului, urmand ca ulterior, dupa analiza, aceasta sa le comunice on-line catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 22:03, 30 Martie 2011
Munca si energie risipite,sunt indignata si ahtiata de atatea gaselnite al caror scop este...?
Citesc si nu imi vine sa cred ca au mai inventat ceva.Am supus atentiei voastre in speranta ca eu nu am inteles .O depune cineva?
In calitate de contribuabil raportam cand este cazul. De ce trebuie sa facem o raportare suplimentara trimestriala la Ceccar ???? Ca sa se justifice si ei ca au activitate, ca nu inteleg ???#-o
Sunt curioasa ce reactii va declansa la sedinta CECCAR lunara.De depus se va depune,ca doar asa suntem obisnuiti,sa ne supunem.Sau?
dar era obligatorie si la profesiile libere, nu ati facut o pana acum? si inteprinderile individuale trebuie sa desemneze o persoana.

DAR CITITI legea totii trebuie sa desemneze o persoana responsabila si in plus cei care conduc evidenta contabila trebuie sa sesizeze.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
doradragan, utilizator

Alte discuții în legătură

Adresa oficiul pentru spalarea banilor laura-tamara laura-tamara Buna Ziua, In cazul unor asociatii care nu au activitate economica(nu sunt platitoare de tva,nu platesc impozit pe profit),trebuie trimisa adresa la Oficiul ... (vezi toată discuția)
Adresa of.nat. prev si comb a spalarii banilor kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Daca am o firma nou infiintata, trebuie sa fac acea adresa catre Oficiul National De Prevenire Combatere A Spalarii Banilor? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Magazin online trebuie sa desemneze o persoana pt raportarea la o.n.p.c.s.b ? Evoremaps Evoremaps Buna ziua, o societate comerciala de tip SRL, avand domeniul de activitate \"vanzarea prin intermediului caselor de comenzi sau Internet\", care nu incaseaza ... (vezi toată discuția)