avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vatamare corporala

Mama mea a fost rasturnata de o masina pe trecerea de pietoni,i-a rupt mana stanga si are soldul dislocat.
Din cate stiu mama poate sa-l dea in judecata si sa-i ceara daune,am inteles de la ea ca s-ar fi pus de acord sa nu mearga la judecata si sa-i plateasca o suma de bani pentru perioada in care este invalida.
Din nefericire ,soferul cu pricina nu a mai dat niciun semn de viata pana astazi de vinerea trecuta.
Ce trebuie sa faca mama in acest caz?
avand in vedere ca este destul de batrana,nu prea dispune de timp pentru un proces,dar doreste sa i se plateasca suma de bani pentru recuperare si medicamentatie.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:10, 24 Mai 2011
Mai mult ca sigur politia rutiera a fost la fata locului. Au fost intocmite acte de procedura si s-a intocmit un dosar de cercetare penala . Urmeaza ca mama dvs. sa se prezinte la medicina legala in vederea obtinerii unui certificat medico-legal. O sa fie citata in vederea audierii la politie.
Sunt doua variante.
Prima sa mearga sa solicite eliberarea unui certificat medico-legal, dar atentie, pana in 60 zile si apoi sa se impace cu autorul accidentului contra unei sume de bani.
A doua este sa se inteleaga cu autorul accidentului inainte de a merge sa obtina certificatul medico-legal. In a doua varianta va da o declaratie la politie in care va arata ca nu doreste examinare medico-legala si nu doreste depunerea unei plangeri impotriva autorului accidentului.
sa il dea in judecata pt plata daunelor materiale si sa solicite instantei de judecata si acordarea de daune morale.
Da, intradevar ,politia a venit imediat la fata locului ,dealtfel au venit si cei de la salvare pentru interventie (sa o scoata de sub masina),au condus-o la spital si i-au facut tate cele necesare.
Nu a cerut un certificat medico-legal deoarece dura foarte mult asteptarea la acea institutie in ziua respectiva.
Va trebui atunci sa mearga iar sa faca acel certificat.
Daca soferul nu mai da niciun semn de viata atunci mama va trebui sa se prezinte la politie pentru anexa 2.Dar,in acest caz ,ea se mai poate intelege cu inculpatul sau merge catre un caz penal?
Multumesc
Cand s-a intamplat accidentul?
accidentul a avut loc pe data de 20 mai,vienerea trecuta.

Alte discuții în legătură

Dosar penal vătămare corporală din culpa Obirsie Bianca Obirsie Bianca Buna seara, Pe data de 13 decembrie am avut un accident rutier(Am lovit din spate o masina care oprise la trecerea de pietoni). O persoană din masina ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)