avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recurs- program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recurs- program de vizita minor

Buna seara,

Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un program bine stabilit care include zilnic o ora de recuperare fizica, iar judecatorii tin cont, se pare, doar de drepturile tatalui, nicidecum de interesul superior al copilului.
Admite apelul. Schimbă sentinţa în sensul că încuviinţează ca reclamantul să aibă legăturii personale cu minora prin luarea acesteia la domiciliul său, în primul şi al treilea sfărşit de săptamână din lună, în zilele de sâmbătă şi duminica între orele 10 - 16, a doua zi de Peşte şi în prima zi de Crăciun, între aceleaşi ore, cu obligaţia de a readuce minora la domiciliul pârâtei. Menţine dispoziţiile sentinţei privind cheltuielile de judecată. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică din 09.04.2012.
mentionez faptul ca sentinta procesului era de 2 ori pe sapt, cate 4 ore, de la 10 la 14, in conditiile in care copilul trebuie sa doarma la pranz si acest lucru este posibil doar la san.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:44, 11 Aprilie 2012
Da, aveti posibilitatea sa formulati recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii deciziei instantei de apel.
Trebuie sa stiti insa ca decizia pronuntata de instanta de apel este definitiva de la data pronuntarii, astfel ca ea poate fi pusa in executare chiar daca veti declara recurs.
Ea nu este insa si irevocabila, tocmai pentru ca exista acel termen de 15 zile de la comunicare in care dvs puteti formula recursul asa cum am aratat mai sus.
La recurs nu veti mai avea posibilitatea de a audia martori, dar puteti depune alte inscrisuri care va pot sustine solicitarea si care nu au fost depuse la fond si apel.
Taxa de timbru este de 1/2 din cat ati platit la fond.
Înţeleg că un copil de 1 an şi două luni adoarme DOAR la sân, iar acesta este motiv pe care se sprijină recursul.
[editat]

Interesul superior al copilului, în opinia mea, este acela de a păstra legătura cu părintele care nu a primit custodia. Aceasta îi va asigura, pe termen lung, o dezvoltare psihică optimă.
Nu acelaşi lucru pot spune despre adormitul la sân, care-mi pare total nefiresc pentru vârsta copilului dumneavoastră.

[editat]

Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator
un copil la o varsta atat de frageda nu este capabil sa inteleaga aceste schimbari bruste, iar alaptatul este un drept al copilului meu pe care nu i-l va lua nimeni, indiferent de situatie. Consider ca este o hotarare care ii incalca drepturile acestui copil, iar acest program este stabilit de catre instanta doar pentru favorizarea unui parinte care, in fapt, nu este interesat de binele copilului sau (nu contribuie la cresterea sa), ci vrea sa faca rau. Cum i se vor putea satisface nevoile unui copil care nu vorbeste, nu merge si nu stie sa se faca inteles???? nu am fost niciodata impotriva relationarii dintre cei doi, l-am incurajat sa dezvolte o relatie cu copilul..consider ca puteti sa va exprimati opinia doar in cazul in care sunteti psiholog cu referire la dezvoltarea psihica a copilului, lara 12
Alaptatul la san este cel mai mare cadou ce-l poate face mama pentru copilul sau.
Nu exista limita la care sa spunem "stop alaptare", laptele matern este , pe langa alimentatia diversificata, SCUTUL care apara mica fiinta de toti virusii, microbii, pericolele din mediul inconjurator.
Nu sunt medic, din experienta vorbesc, cunosc copil adormit la san si la 3 ani, care nu a fost bolnav niciodata, nu a luat niciodata antibiotic sau alt medicament.
Consider ca sanatatea este interesul major al copilului, daca sanatate nu e, nici dezvoltare armonioasa nu e, cu toata caldura parinteasca nerezidenta.

ramgam,

Nu acuza instanta, instanta pune in aplicare doar niste legi si, de obicei, da solutii standard, indiferent de contributia parintelui la care nu locuiesc copiii.
Sunt cazuri in care parintele nu s-a interesat de copil 10 ani si brusc, deschide proces pentru vizita minor; sunt parinti care 10 ani si-au dus copiii la gradinita, scoala, vacante, au facut lectii cu ei si au mers la sport impreuna si, odata divortati, primesc acelasi drept de vizita ca primul.

D-ta trebuie sa mergi la medicul de familie sau la neuropsihiatrie infantila, sa descrii propriul caz si, pe baza scrisorii medicale, poti reduce acest program de vizita, dar temporar, pana poti alapta.

Alte discuții în legătură

Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de ... Monamonicam Monamonicam In cazul unui divort prin culpa comuna, cu minor in varsta de 9 luni ( alaptat la san), tatal solicita sa aiba dreptul de a lua minorul cate o saptamana sau 2 ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)