avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea numelui tatalui in certificatul de nastere al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea numelui tatalui in certificatul de nastere al copilului

buna ziua , as dori sa stiu si eu cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie .
am cunoscut o fata care are deja un copil de 2 ani , iar pe certificatul de nastere este trecuta ea la numele mamei , iar la numelei tatalui nu este trecut nimic doar o simpla linie si as dori sa trec eu numele meu in dreptul tatalui.
astept un raspuns . va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 13:51, 1 Septembrie 2013
Va trebui sa infiati copilul.
Daca mama copilului nu are nimic impotriva dati o declaratie de recunoasterela notar ere sau direct la starea civila.

rintr-o declaratie) daca doriti si schimbarea numelui copilului, puteti cere instantei incuviintarea ca minorul sa poarte numele dumneavoastra.

După operarea mentiunii de recunoastere se retrage certificatul de nastere si se elibereaza alt certificat, cu noile date de stare civila.
numai ca este o problema ca eu nu sunt casatorit cu mama fetitei , trebuie sa fim logoditi ? si apoi unde ar trebui sa merg
multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
gi-jane2, moderator
Corect e sa adoptati copilul, nu sa-l recunoasteti, nu puteti da o declaratie de recunoastere cand stiti bine ca nu-i al dvs. Pe de alta parte, adoptandu-l nu va mai puteti razgandi, ca in cazul unei recunoasteri. As zice sa mai asteptati pt a fi sigur ca doriti sa adoptati acest copil, trebuie sa fiti constient ca adoptandu-l, veti ramane parinte si daca va despartiti de mama lui.
La DGASPC va informati, ei va asista in procesul de adoptie.
Mai multe despre adoptie cititi in lege ( puteti adopta si daca nu sunteti casatorit cu mama dupa 5 ani de cand cresteti impreuna copilul, mai aveti de asteptat, deci)
[ link extern ]

( in cazul unei recunoasteri, numele se schimba la starea civila, odata cu recunoasterea)

Eu sunt de parere ca e mult mai bine sa-l recunoasteti decat sa-l adoptati, pentru ca daca-l adoptati puteti avea probleme mari daca nu va mai intelegeti cu mama copilului.

Adoptarea unui copil este un proces complicat si indelungat, in timp ce pentru recunoastere dati o simpla declaratie si practic este copilul dumneavostra.

Alte discuții în legătură

Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)