avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire - relatie adolescenta cu major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire - relatie adolescenta cu major

Buna ziua.
Sunt mama unei adolescente de 16 ani care si a inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si 2 luni cu un baiat de 19 ani.Acest baiat a reusit sa o determine sa isi schimbe comportamentul fata de mine,reusind sa o faca sa il iubeasca enorm,chiar sa fuga de acasa de 3 ori .Am acceptat la inceput relatia discutand cu ea despre multe situatii ce pot aparea intr-o relatie inclusiv despre inceperea vietii sexuale.A cedat desi stia ca nu sunt de acord cu acest aspect.Nu a fost fortata sustine ea.Problema a aparut cand am incercat sa ii despart.Pot sa il acuz pe individ desi ea are vina ei?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:12, 15 Mai 2014
Este sensibila speta supusa dezbaterii de dvs. Daca majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei (fiicei), daca puteti face dovada acestui abuz, atunci discutam despre act sexual cu un minor care se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Toate cele bune!
daca ati acceptat relatia, acum de ce vreti sa ii despartiti ?
nu am acceptat inceperea vietii sexuale cu acest individ,aceptand intre ei o relatie de prietenie sau amicitie
Inteleg.. poate era bine sa va fi impotrivit la momentul oportun unei relatii intre fata de 15 ani si majorul de 18, nu prea avea ce ralatie de pretienie sa dezvole cu baiatul. Acum sa incercati sa ii despartiti.. nu stiu ce sanse aveti, oricum se vor desparti singur mai tarziu.
Nu cred ca veti avea succes cu o plangere penala impotriva baiatului.
Mai degraba incercati sa va apropiati copilul decat sa ii interziceti ceva ca o pierdeti.
Care e diferenta pentru dv. intre a se pupa si a merge mai departe la varsta asta? Cum ati aflat de inceperea vietii sexuale, mare chestie ca stiti, puteati sa nu aveti habar.
Relatia dv. cu eafata dv. are de suferit si nu stiu daca acel baiat va influienteaza nevoia dv. de control. Un adolescent controlat e unul care fuge.
Adolescentul trece prin niste chestii hormonale si psihosociale normale care il fac sa-si doreasca recunoasterea maturitatii sale. Pana aici, fata actioneaza si se comporta normal. Daca asta e comportamentul determinat de baiat, e in grafic.
Pe de alta parte, ca adult, este gresit in majoritatea cazurilor sa-l controlezi pe adolescent. Impactul de a fi facut sex la 15 ani nu se sterge daca fata dv. devine abstinenta inca un an sau 3. Poate ar ajuta un psiholog care sa o ajute sa inteleaga ce inseamna sex, care e impactul emotional etc. Poate ar ajuta-o discutii despre impactul unei BTS sau sarcini la varsta ei, social, biologic etc.
Poate ajuta daca va impartasiti povesti, daca va amintiti cum erati dv. sau prietenele dv. la varsta ei...
Tatal copilei unde este, caci are un rol major in adolescenta unui copil, nu prea e usor de substituit...

Alte discuții în legătură

16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere minori teologumena teologumena Buna ziua, Cazul este urmatorul: Un baiat de liceu, avand 19 ani face avansuri unei eleve de clasa a-VII-a in varsta de 14 ani. Ea accepta relatia lor ( ... (vezi toată discuția)