avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lnselaciune la shopping on line de pe FB
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lnselaciune la shopping on line de pe FB

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema: am comandat 2 rochite de pe o pagina facebook, le-am primit, am platit transportul si livrarea 320lei. Dupa ce am desfacut coletul am observat ca rochitele nu corespundeau pozei dupa care am comandat si nici masurile nu sunt bune. Materialul este altul, nu au eticheta cu marca, nici cu conditiile de intretinere (spalat, calcat). Dupa ce am discutat cu persoana care administreaza pagina, persoana fizica, am convenit sa returnez coletul si sa primesc banii inapoi. Apoi mi-a zis k nu o intereseaza, si-a schimat descrierea paginii din vanzare haine, pantofi, accesorii in blog fashion(am salvat descrierea initiala cu print screen). Cum pot proceda sa rezolv problema? Coletul inca nu a ajuns la destinatie, dar ma gandesc ca poate nu va vrea sa-l ridice. Am salvata toata corespondenta si poze.
Cel mai recent răspuns: wtiani , utilizator 16:30, 6 Iunie 2014

Dupa ce am discutat cu persoana care administreaza pagina, persoana fizica, am convenit sa returnez coletul si sa primesc banii inapoi.

Pare ca ati cumparat de la persoana fizica deci nu va ajuta legislatia protectiei consumatorilor.
Chiar daca e persoana fizica, nu pot apela la alte organe, politie? Sa ii fac plangere penala pt inselaciune, prin publicitate inselatoare, pt evaziune fiscala sau orice altceva? Am inscris intrebarea la sectiunea protectia consumatorilor, chiar daca nu e vorba de un comerciant, persoana juridica, pt ca tranzactia a fost facuta on line si stiu ca pot exista multe inslatorii in aceste cazuri. Daca ma puteti ajuta cu niste solutii legale?
Va multumesc!

As vrea sa mai completez ca initial s-a comportat ca un comerciant, persoana juridica, in sensul ca are produse si la reducere. Cum poti tine o evidenta, o contabilitate pt aceste produse? Cand ii convine, persoana se comporta ca un comerciant, cand nu, ca o persoana fizica. Trebuie sa existe o solutie pt a verifica acest tip de persoane si pt a-mi recupera banii, si poate si pt a nu mai fi inselate si alte persoane. Va multumesc!

[Editat - timp de 30 de minute dupa ce publicati un mesaj il puteti completa sau modifica folosind butonul Editeaza]
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
Ares-3, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns. Am returnat coletul, dar persoana respectiva nu l-a ridicat de la curier, asa ca astept sa il primesc din nou acasa. As vrea sa fac plangere penala, am pregatit conversatia , inclusiv partea prin care a fost de acord sa ii returnez coletul, am platit curierul din nou pt asta si se pare ca degeaba, poze cu produsele de pe site si pozele cu produsele livrate, o conversatie a unei prietene care ii cere detalii despre produse, dar persoana care le vinde ii raspunde cu "lasati datele de contact, adresa de livrare, nr de telefon" fara a da mai multe informatii inafara de pret.
Vreau sa fac plangere penala, persoana respectiva e din Dorohoi, eu din Bucuresti. Unde ma adresez ca persoana respectiva sa fie cercetata? Va multumesc!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Florinn09 Florinn09 Buna ziua acum 2 zile mi am cumparat un trening de pe o pagina de facebook , azi a venit curierul , l am achizitionat si dupa ce l am desfacut am primit cu ... (vezi toată discuția)
Colet returnat, plata curier florinel888 florinel888 Acum cateva zile am comandat ceva pe internet care urma sa vin printr-o firma de curierat. Problema este ca eu am cumparat acel produs de aici si nu mai am ... (vezi toată discuția)