avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am probleme foarte mari cu tatăl bebelușului meu, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am probleme foarte mari cu tatăl bebelușului meu, deși încerc să am o relație civilizată cu el în privința copilului. Cum sa dezamorsez situația?

Incerc de trei luni de când fostul meu soț are drept la relatii personale cu fiul nostru, sa am o relatie civilizată cu acesta (strict raportata la fiul nostru), sa ignor faptul că ma jigneste pe mine si jigneste toti membrii familiei mele atunci cand ii intalneste, ca atunci cand iese din imobil lasa poarta deschisa in deradere, ca cheamă poliția tot a doua săptămână (ba ca afara sunt numai 23 de grade si el nu sta sa plimbe băiețelul pe frigul acela ci vrea în casă, ba ca nu il las sa intre la minor, deși acesta are febra 38,5 grade si in acel moment sosisem cu el de la urgenta si i-am trimis mesaj ca e bolnav si il rog sa nu vina, ba ca de ce doarme cand are el ora de vizita, ba ca vine cu protectia copilului si ii aduce el lapte sa-i dea sa manance ca eu nu stiu sa-l hranesc, ba ca nu l-am schimbat, sau inventează orice alt motiv pueril).

Precizez ca inca sunt in proces de divort si am incercat deja de 3 ori in 10 luni sa ii propun o varianta amiabilă de stingere a conflictului în interesul fiului nostru, de fiecare data el refuzand orice propunere facuta.

Nu cred ca e benefic pentru un bebeluș de nici 8 luni sa stea de două ori pe săptămână câte o oră intr-o tensiune atat de evidenta care isi pune amprenta asupra lui. La un moment dat în timpul vizitei începe să plângă de asemenea maniera incat nu mai poate fi liniștit nicicum.

Am facut o sesizare la asistenta sociala despre situatia prezentata, inclusiv despre faptul că o data m-a bruscat pe mine si o data pe mătușa mea care supraveghea bebelușul (este supravegheat in timpul vizitei de la o distanta rezonabila, in asa fel incat sa poata sa aiba relativa intimitate, dar sa fie vazut bebelusul, deoarece pana la 5 luni, nu l-a vazut niciodata, nu stie ce sa faca daca acesta plange, nu stie sa-l tina in brate si pe de alta parte sa ,,nu-i spuna lui nimeni ce sa faca ca e ora lui de vizita,, noi fiind separati inca din timpul sarcinii mele).

Ironia face ca doamna care ca venit sa verifice situația, dupa cum s-a exprimat, a sosit exact în același moment cu el, au intrat deodată în curtea imobilui, a constat ca mătușa mea era prezenta in curte stând pe banca si ca bebelusul doarme, neputând socializa cu tatăl lui.

A solicitat-o pe mama mea sa discute cu dânsa si ulterior sa ma cheme pe mine, eu nefiind de fata la vizită tocmai pentru a nu escalada conflictul cu fostul meu soț, care de fiecare dată gaseste un motiv de scandal. In raspunsul primit, se constata ca eu am sosit candva mai tarziu ca si cum nu as fi fost acasa, ca fostul meu sot are un comportament exemplar si ca familia mea este prezenta la toate vizitele, inclusiv strabunica fiului meu.

Cum poate un reprezentant al unei instituții care ar trebui să protejeze interesul superior al minorului sa constate prezenta întregii familii extinse (6-7 persoane) fara ca acest lucru sa fie adevarat? Cum poate sa sustina in scris ca un bebeluș de 7 luni ar trebui să fie treaz de fiecare dată ca să socializeze cu tatăl său? Cum poate sa sustina ca bebelusul ar trebui trezit cand vine tatal? Si cum poate ca sa mentioneze în acel raspuns scris doar opinia lui despre situația prezentata, care este exact opusul a ceea ce prezint eu, fara sa existe nici o mențiune despre opinia mea? Si in final cum ar trebui să procedez pentru a demonstra că nu ma opun relațiilor dintre tata si fiu?

Situația pe care el o crează cu reclamații peste reclamații si sesizări peste sesizări către poliție începe să îmi puna semne de întrebare serioase asupra a ceea ce urmărește făcând acest lucru. Spre ca am explicat destul de inteligibil ceea ce ma frământă, dar chiar azi am avut ultima ,,vizită,, a poliției si deja am impresia ca o iau razna. Mai ales că bebelușul este bolnav, cu febra si nu reusesc nicicum sa comunic cu cel care susține că vrea să fie un tata exemplar care sa participe activ în viața fiului său si sa-i explic ca interesul lui propriu nu corespunde întotdeauna cu interesul minorului.

Ca azi interesul minorului nu era sa fie scos la poarta la solicitarea lui ca ,,sa vada el cu ochii lui ca e bolnav,, si ca de fapt el nu mai are ce cauta in viata mea, ca nu mai are nici o relatie cu mine si ca ar trebui sa se rezume la a construi si a avea o relație cu fiul lui.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: moniqk , utilizator 13:13, 18 Noiembrie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa inteleg ca are cate o ora de doua ori pe saptamana ?
Nu cred ca e greu de suportat. Nu trebuie trezit copilul sau insanatosit sau schimbat pt ora de vizita. Sa vina cineva din familia dvs, sau eventual o prietena ( poate si filmeaza discret) care sa ii permita accesul la copil.. Sa il schimbe , sa il hraneasca daca e ora de masa, sa plece cu el la plimbare daca e vremea potrivita..
Nu ar mai avea motiv sa mai cheme politia, dvs nu il mai luati in seama.
Acuma are jucarie noua, daca nu i-ati mai da atentie, jucaria isi pierde interesul.
Da, are de doua ori pe saptamana cate o ora, asta a cerut si asta a primit prin ordonanta presedintiala, fara sa aiba anterior nici o intentie cat de mica sa vina sa vada bebelusul si fara sa fie eventual refuzat daca ar fi venit. Am si mentionat clar ca de la inceputul lunii noiembrie si pana in iunie la data ordonantei, nu m-a contactat deloc. Nu vizita este greu de suportat, m-am facut gresit inteleasa. Jignirile, circul, chematul politiei, urletele pe care le aud vecinii, astea sunt greu de suportat si de digerat. Problema mea este ca nu exista motive reale pentru o asemena atitudine. Totul este legat de persoana mea si de dorinta lui de a ma sicana. Parca si-a facut un scop din asta. Si ,, jucarie noua,, are deja de imediat 3 luni, iar conflictul in loc sa se estompeze, se amplifica tot mai mult si mai mult. Accesul la copil ii este permis, nu se pune acesta problema, dar doar la domiciliul meu pana in momentul in care instanta va pronunta hotararea de divort si se va pronunta asupra cererilor accesorii.
Sincer, nu cred ca vine urland si jignindu-va. Daca urla singur, chemati dvs politia.
Cand am zis de jucarie noua, m-am referit la faprul ca se joaca cu nervii dvs. Daca nu va-ti mai arata iritata si deranjata, nu are cum sa vb singur sau sa urle singur.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
monick, toate astea le face să aibă dovezi în proces că dvs. îi restricţionaţi accesul la copil.
Dacă aţi primit un exemplar din constatarea acelei asistente sociale, scrieţi urgent o contestaţie la acel document, adresată conducătorului instituţiei emitente, depuneţi la secretariatul lor cu număr de îregistrare luat pe exemplarul dvs.Cereţi audienţă la şeful instituţiei respective.
Monitorizaţi fiecare oră de vizită, cu martori sau cu înregistrări, eventual montaţi-vă camere de supraveghere la poartă şi în curte, ele trebuie montate cu autorizaţie de către firme autorizate.
Descinderile Poliţiei îi servesc ca să obţină Procese Verbale că dvs. nu-l lăsaţi la copil, tot pentru procesul de divorţ şi pentru o viitoare plângere penală pe art.378 Cod Penal.
Atenţie!!!Asiguraţi-vă cu martori din afara familiei şi cu poze, înregistrări.Ţineţi un caiet în care notaţi ce se întâmplă la fiecare vizită!
Treziti-l Doamna , sa vada si Tati cum este sa-ti urle fiul o ora in cap. Va garantez ca nu rezista (tatal, nu fiul).
Puneti-i biberonul in mână si lasati-l sa-l hraneasca, lasati copilul sa regurgiteze pe el, sa-l schimbe de kk...sa simta ce inseamna sa fii Tata.
Tot e bine ca e la domiciliul dvs.
Ar trebui sa-i puneti si mormanul de rufe ale copilului alaturi, sa le calce, sa-i dati si lista de cumparaturi (sa care baxuri de apa pt preparat biberonul, cutii de lapte praf, alimente bio pt diversificare, baxuri de pampersi, medicamentele la farmacie, comprese, ser fiziologic...), sa vina cu copilul la pediatru, sa care caruțul in masina, din masina, sa escaladeze borduri cu el...
Mă sufoc de indignare in fața acestor domni care nu stiu cum sa-si mai exprime "dragostea" de tata !
Este la mare moda si trecere expresia " sa construiasca o relatie cu copilul"...construieste-o tată, dar pe temelia ta, nu pe cea cladita deja de mama !

Alte discuții în legătură

Autoritate exclusiva/culpa exclusiva vs culpa comuna zolaaa zolaaa Dupa 4 luni de casatorie, in care sotul meu a fost agresiv fizic si verbal ne-am despartit, eu fiind insarcinata si el avand nenumarate relatii extraconjugale. ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori nerespectat de mama magdalena24 magdalena24 ce poate face un tata care a trecut prin 8 procese de diferite feluri (ordonanta presidentiala, executare silita) pentru a si vedea fetita ( acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)