avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LEGILE EDUCATIEI!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LEGILE EDUCATIEI!?

Buna ziua !
Poate ma puteti ajuta si e mine cu o problema. Lucrez in invatamant din anul scolar 2006-2007. Doi ani am fost profesor suplinitor. In 2008, la concursul de titularizare am obtinut nota 9.50, a treia pe lista, si m-am titularizat la un liceu din Onesti, pentru ca nu erau posturi in orasul meu de domiciliu – Bacau. Am ales Onesti, desi foarte departe de casa, pentru ca intentionam sa obtin in anul urmator un post la pretransfer (posturile bune se obtin la pretransfer, se stie !!) Atunci, legea prevedea urmatoarele :
,, Art. 15. (1) In conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) lit. a) si b) din Legea
nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările si completările
ulterioare, pretransferarea si transferarea personalului didactic se realizează in limitele aceluiasi regim de mediu (respectiv urban - urban, rural - rural, ori din mediul urban in mediul rural), in unităti de invătămant echivalente sau intr-o treaptă inferioară de invătămant.”
In anul 2009, am avut un soc !!!! O data pentru ca s-a modificat de doua ori calendarul miscarii personalului didactic si s-a decalat cu mai bine de o luna perioada pretransferurilor, apoi pentru ca s-a modificat si metodologia prin OUG/ 06.05.2009.
Noua metodologie aducea urmatoarea modificare:
« …pretransferarea la cerere a personalului didactic titular in aceeasi localitate, in localitatea unde isi are domiciliul sau pentru apropiere de domiciliu se realizeaza si din mediul rural in cel urban, daca persoana respectiva s-a titularizat in invatamantul preuniversitar prin concurs cu nota/media minim 7, neconditionat de treapta de invatamant. »
Ordinul Ministerului educatiei, cercetarii si inovarii nr. 4042/06.05.2009 pentru modificarea si completarea Metodologiei privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, aprobata prin Ordinul ministrului educatiei, cercetarii si tineretului nr. 5.743/2008, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328, din 18 mai 2009.
Mentionez ca perioada depunerii dosarelor pentru pretransfer era 23.04 – 07.05.2009, iar la lb romana, disciplina care ma interesa pe mine, zilele de depunere erau 04-05 mai. Sedinta in care se repartizau posturile era in 20 mai. OUG a aparut in 06 mai.
Deci ideea e ca OUG a aparut in MO pe 18 mai si dosarele s-au terminat de depus pe 4-5 mai ( deci cat inca era valabila vechea lege urban – urban si liceu –liceu).
Inca o chestie ciudata e ca nu au trecut 30 zile de la publicarea in MO a OUG pentru a intra in vigoare. OUG pe 18 si concursul pe 20 , pentru ca aceasta nu e o OUG de interes national sa fie valabila de la publicare.
Sustin ideea ca, daca tot s-a dat legea asta, trebuia studiata sub toate aspectele si aplicata abia de la anul, "SA STIE LUMEA CE ARE DE FACUT!"
DECI IN FINAL CE AS VREA SA VA NTREB E CA DACA AS DA MINISTERUL IN JUDECATA CE SANSE AS AVEA DE CASTIG??????pentru ca dupa vechea metodologie la pretransfer as fi obtinut un post in BACAU.
VA MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Definitia ordonantei de urgenta axellcom axellcom Buna ziua As dori sa stiu si eu care este definitia OUG. de fapt care ar fi caracteristicile ei. (vezi toată discuția)
Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Repartizare conform art. 253 lg. 1/2011 emil19 emil19 vor avea statut de titular cadrele didactice repartizate conform art. 253 in anul 2014 tinand seama de \\\\"considerentele\\\\" din decizia CCR 106/2014 in ... (vezi toată discuția)