avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua , în cursul anului trecut 2023 , mi-a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua , în cursul anului trecut 2023 , mi-a reținut permisul ...

Bună ziua , în cursul anului trecut 2023 , mi-a reținut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni , decizie pe care am contestat-o cu foaia de grefă de la judecătorie am revenit să îmi ridic permisul până la soluționare , azi 07.05.2024 am fost oprit de poliție și permisul îmi figura suspendat ,din 15.04.2024 , eu nu am fost anunțat de acest lucru , bineînțeles poliția mi-a deschis dosar penal , le-am spus povestea și mi-au zis să aștept până cercetează , tot poliția mi-a recomandat să nu îmi iau avocat și nu înțeleg de ce
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:12, 9 Mai 2024
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Cine trebuia sa va anunte ca v-a fost respinsa cererea? Cand ati obtinut certificatul de grefa ati primit si un numar de dosar si puteati verifica cu telefonul mobil pe portal daca va este respinsa cererea sau admisa.
Doi. Lasand la o parte aspectul care tine de felul in care va gospodariti viata acesta infractiunea de conducere a unui autovehicul in timpul suspendarii dreptului de conduce se savarseste doar cu intentie, nu din culpa. Ca urmare, doar dupa ce exista dovada comunicarii hotararii judecatoresti ar trebui sa discutam despre o infractiune, altfel e doar o prelungire a perioadei de suspendare cu inca 30 de zile.
Trei. Probabil ca acesta e si motivul pentru care politia v-a consiliat sa nu va angajati un aparator. Pentru dansii e mai comod iar pentru d-voastra mai simplu, mai ieftin si mai rapid. Primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii, vi se anuleaza permisul de conducere si gata. Toata lumea e multumita, mai putin parsivul ala de avocat care nu si-a incasat onorariul.
Ah, sa nu uit! Poate ca o sa fiti si d-voastra nemultumit. Rapid, ieftin, simplu dar permisul de conducere e anulat si poate ca vreti sa conduceti iar si nu mai vreti sa dati exemen.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Cu certificatul de grefă am fost să îmi ridic permisul , normal nu era să primesc o scrisoare , prin care sa fiu anunțat ca am pierdut și ca trebuie sa predau permisul ? Nu am avut nici un proces niciodată habar nu aveam ca pot sa caut pe telefon …
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
latka, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Necunoasterea legii nu va absolva, totusi ati stiut cum sa va recuperati permisul, ati stiut sa depuneti o plingere contraventionala. Cum de nu ati fost interesat si de restul ? Predatul permisului e in codul rutier. Ma rog, nu e o critica, insa nu sunteti o victima in cazul asta. Iar politia nu e obligata sa va consilieze, ati dat-o in judecata. Toate informatiile de care aveati nevoie se gaseau, cu putin efort, pe internet, exact cum le-ati stiut si pe cele anterioare, de v-ati recuperat permisul.
Eu cred cs va insulati. Instanțele TREBUIE sa comunice lucrurile în scris părțile nefiind obligate sa caute pe internet.
Greșesc?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Greșiți, dvs știați ca aveti în prices pe rol, da ati fi fost în sala, știați ca ati pierdut, daca ati lipsit, nu știați deci, rezultatul, trebuia sa va fi interesat.
Sunt situații ( in lege scrise) in care sentințele nu se comunica
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta ! paveltm paveltm Buna ziua! Fara a detalia subiectul: Am pierdut un proces cu Politia Rutiera (intr-un caz cu aparatul radar) apoi am facut recurs. Eu personal nu am stiut ca ... (vezi toată discuția)
Buna ramona09 ramona09 In data de 27-01-2009,am avut un accident rutier pentru neacordare de prioritate,in care mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 90 zile.am facut ... (vezi toată discuția)
Contestatii respinse, permisul nu a fost predat miragee miragee Buna seara, Mi-a fost luat permisul de 2 ori in aceeasi zi si am facut contestatie la ambele decizii. Ambele contestatii au fost respinse si nu am stiut ca ... (vezi toată discuția)