avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie ca martor intr-un dosar penal de Fals ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie ca martor intr-un dosar penal de Fals Informatic

astazi am primit o citatie de a ma prezenta la sfarsit de mai , in Slobozia pentru un dosar penal de fals informatic, in titlu de martor . in primul rand nici acum nu-mi trece prin cap despre ce poate fi vorba
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 09:07, 10 Mai 2024
Buna ziua!

Care este intrebarea pe care doriti sa o adresati. Va rog sa explicati putin mai detaliat care este situatia de fapt. Multumesc!
astazi am primit o citatie de a ma prezenta la sfarsit de mai , in slobozia pentru un dosar penal de fals informatic, in calitate de martor . in primul rand nici acum nu-mi trece prin cap despre ce poate fi vorba , in al doilea rand , lucrez si locuiesc in bucuresti , nu am permis, si prezint si anumite dizabilitati. Intrebarea mea este daca pot cere mutarea audieri in bucuresti , ce articol pot folosi in favoarea mea, pentru a putea avea aceasta mutare, si in al doilea rand , o data ce ma voi prezenta , pot exprima dorinta ca nu doresc sa fiu implicat ca martor si in viiitor ? Am tratamente medicale in viena la fiecare 6 saotamani, totul documentat alb pe negru . va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Eduardthorusx, utilizator
in pluss doresc sa știu daca pot apela la dreptul de tăcere si a nu da declarații.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU! martorul nu are acest drept. Doar suspectul și inculpatul

Eduardthorusx a scris:

in pluss doresc sa știu daca pot apela la dreptul de tăcere si a nu da declarații.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martorul are dreptul să nu declare fapte și împrejurări de fapt care, dacă ar fi cunoscute, l-ar incrimina. Organul judiciar este obligat să îi aducă la cunoștință acest drept înainte de fiecare audiere. Probele obținute cu încălcarea acestor prevederi nu pot fi folosite împotriva martorului în niciun proces penal. Declarația de martor dată de o persoană care, în aceeași cauză, anterior declarației a avut sau, ulterior, a dobândit calitatea de suspect ori inculpat nu poate fi folosită împotriva sa. Dacă martorul se prezintă la audiere însoțit de un avocat, acesta poate asista la audiere.

Alte discuții în legătură

Refuz declaratie la organele de cercetare Gherman Adrian Gherman Adrian Va rog sa-mi spuna cineva daca pot refuza sa dau declaratie la politie intr-un dosar (vezi toată discuția)
Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. ce se poate întâmpla în continuare? nume123 nume123 Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce ... (vezi toată discuția)