avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Parintii ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta.
Parintii mei au divortat in anul 2000 iar in urma partajului, apartamenul i-a revenit mamei cu conditia ca aceasta sa-i plateasca tatalui meu o suma de ~28.000.000 ROL. In acelasi timp, tatal meu ar fi trebuit sa achite cheltuieli cumulate de judecata in valoare de ~2.500.000 ROL la data sentintelor (divort + partaj). De asemenea, conform sentintei, tatal meu a fost obligat sa-mi plateasca pensie alimentara in cunatum de 25% din venit, pensie ce nu a fost achitata niciodata, acesta plecand din tara.
Precizez ca din 2000 am pierdut orice legatura cu el.
In anul 2012 mama mea a decedat si, ca unic mostenitor, am devenit proprietar al apartamentul ca activ, dar simultan am mostenit si pasivul, adica datoria mamei catre tatal meu (echivalata in 2012 la ~2800 ron).

Intrebarea mea este: cum as putea vinde apartamentul, tinand cont ca in cartea funciara este incrisa datoria de mai sus, iar eu nu reusesc sa dau de tatal meu?

Multumesc anticipat pentru sugestii/solutii.

Alte discuții în legătură

Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcul indexare pasiv partaj? mihaim80 mihaim80 Buna seara, In urma succesiunii am mostenit din apartamentul tatalui meu ( decedat in 2006) cota de 3/8, restul revenind sotiei. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)