avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... In cazul in care angajatorul anunta monitorizarea ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

In cazul in care angajatorul anunta monitorizarea laptopurilor ...

In cazul in care angajatorul anunta monitorizarea laptopurilor angajatilor in scopul eficientizarii si descopera ca unul dintre angajati are instalat pe laptop un program care impiedica laptopul de a intra in sleep mode, are dreptul la concedierea angajatului fara un avertisment sau fara a anunta in prealabil ce este permis si ce nu este pe laptopul companiei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
OanaLuiza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:26, 22 Mai 2024
Da, poate fi concediat disciplinar un salariat si fara sa mai aiba alte sanctiuni aplicate.
Multumesc. Cum se definesc aceste motive disciplinare? Nu exista mentionat in regulamentul intern acest lucru. Cum se face cercetarea dusciplinara? In baza a ce?
Nu ne putem imagina totalitatea procedurilor. Angajatul va lua la cunoștință. De asemenea, își poate angaja avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
OanaLuiza a scris:

are dreptul la concedierea angajatului (...) fara a anunta in prealabil ce este permis si ce nu este pe laptopul companiei?

Sunt de părere că ar fi o sancțiune disproporționată și ușor de atacat în instanță, mai ales în lipsa unei interdicții și a sancțiunii aferente în regulamentul intern.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici.

2. Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului , nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Pentru efectuarea cercetarii disciplinare, angajatorul va desemna o persoana sau va stabili o comisie ori va apela la serviciile unui consultant extern specializat in legislatia muncii, pe care o/il va imputernici in acest sens.

In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de catre persoana desemnata, de catre presedintele comisiei sau de catre consultantul extern, imputerniciti potrivit legii , precizandu-se obiectul, data, ora si locul intreveder

3. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca disciplinar adriandumitru adriandumitru Va rog sa mi spuneti ce inseamna \'\'Compania ia nota de recomandarea comisiei cu privire la recuperarea in Instanta a intregului prejudiciu creat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim sanducatanas sanducatanas Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie pentru desfacerea disciplinara a contractului individual de munca?Multumesc. (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)