buna ziua tuturor!!
Este pt prima data cand postez ceva pe acest forum, dar tin sa precizez ca de un an il citesc. Vreau sa ii felicit pe toti cei care au luat examenul de admitere in barou! Pe de alta parte vreau sa le atrag atentia celor care nu l-au luat ca incearca sa gaseasca vinovati pentru nereusita lor. Si eu am avut parte anul trecut de nereusita, am luat note mari 8, 9 si la procedura penala 5,5, aveam media peste 7. Am incercat cateva luni dupa examen sa caut vinovati, sa dau vina pe sistem, pe cei care au corectat, sa cred ca in tara asta poti reusi numai cu "spaga" sau numai daca ai parinti avocati, dar eu eram singura vinovata si nu vroiam sa imi recunosc . In decembrie 2008 imi fusese ruinat un vis, acela pe care il aveam din copilarie cand eram indragostita de Corado Catani. Am crescut cu gandul ca voi fi avocat cand voi fi mare:D si am reusit anul acesta sa intru in baroul Bucuresti. Fara nicio pila, fara nicio "spaga", fara copiute, fara telefon, numai prin munca. Ce inseamna asta? 9 luni am avut un program strict, mi-am conspectat tot civilul, cu tot felul de culori l-am scris ca sa inteleg odata pentru totdeauna de ce e asa de greu. Am invatat si 12 ore pe zi, au fost zile cumplit de grele, vroiam sa renunt, sa fac altceva dar a doua zi o luam de la capat. Am terminat la IASI, la stat ,la buget, penalul il stiam foarte bine din facultate a fost o placere sa il racapitulez. Se poate, e nevoie de munca, de dorinta foarte mare de a fi AVOCAT, nu oricine termina o facultate de Drept e si avocat sau cum am mai auzit la unii absolventi spunand "daca te faci avocat ai ffff multi bani":))
Avocatura presupune munca, citit zilnic, rabdare, pasiune, talent oratoric, capacitatea de a sintetiza, de a face conexiuni, vasta cultura generala, simt artistic rafinat, gust literar, imaginatie si asociatie de idei si mai ales Aparatorul trebuie sa fie un bun psiholog.
Ganditi-va la ce am postat, la ce sunteti dispusi sa renuntati pentru a va dedica studiului inca un an, daca va doriti cu adevarat sa fiti avocati veti reusi. Eu am reusit, dar cum am spus si mai sus cu multe sacrificii.
In ceea ce priveste notele de admitere in Baroul Bucuresti tin sa precizez ca au fost aceleasi cu ceea ce imi calculasem eu dupa fiecare zi de examen, nu m-au nedreptatit cu absolut nimic cei care au corectat.
Va urez bafta multa si fiti sinceri cu voi, asta e cel mai important si la anul veti reusi daca asta va doriti cu adevarat.