O sa le iau prin eliminare :
O parte din banii platiti – suma ar fi cu siguranta mai mica (cred eu) fata de rezerva succesorala.
Discernamantul mamei – nu intra in discutie, nu exista nici cea mai mica dovada in acest sens
Cel mai probabil va pretinde cota ei din rezerva succesorala.
Incerc sa aduc cateva clarificari :
-suma mentionata in contractul de vanzare-cumparare a for platita cash. Din ce am mai citit, este recomandata mai degraba o plata printr-un cont bancar
-suma platita este sensibil sub valoarea de piata a imobilului la momentul respectiv
Cele doua precizari de mai sus pot fi baza unei actiuni de anulare/reziliere a contractului.
-legat de imobil, a apartinut parintilor mei in totalitate. Tatal meu a decedat intre timp iar eu sunt singurul copil din casnicia cu mama mea.
Am nevoie de ajutorul dvs in legatura cu o succesiune/mostenire.
Parintii mei au detinut o casa pe care mi-au vandut-o printr-un act de vanzare-cumparare (cu drept de uzufruct). In acelasi timp, mama mea are o fata din prima casatorie. Tatal meu a decedat recent.
Din ce am inteles, actul de vanzare-cumparare poate fi contestat de sora mea vitrega.
Cateva intrebari in eventualitatea in care mama mea va deceda:
1. Presupunand ca sora mea vitrega va contesta acel act de vanzare-cumparare si va castiga, ce se intampla mai departe? Se va face o succesiune clasica?
2. In cazul unei succesiuni clasice, care este cota din mostenire care imi revine mie si care este cota care revine surorii vitrege?
Va multumesc pentru sfaturile acordate.
Asa cum va spuneam in primul mesaj postat, se doreste reducerea numarului de administratori(de la trei, la unul singur).
In actul constitutiv nu este specificata nici o clauza in acest sens.
Din cate am inteles pana acum de la dumneavoastra si din legea 31/1990:
-trebuie convocata o adunare generala a asociatilor (la sediul social) care trebuie anuntata cu minim 10 zile inainte
-in adunarea generala, se voteaza cu majoritate absoluta (50%+1%) hotararile
-daca unul dintre administraorii demisi(care este si asociat) nu semneaza hotararile, le poate contesta pe cale judecatoreasca
Am si eu o problema legata de un SRL.
Suntem trei asociati, toti trei administratori.
Din motive obiective, vrem sa ramana un singur administrator. Practic, este vorba de o demisie si de o demitere. Unul dintre noi nu este de acord cu aceasta schimbare (nu doreste sa fie demis).
Care sunt solutiile in aceasta situatie? AGA decide cu majoritate aceste lucruri?
O alta intrebare ar fi daca i se poate interzice unui asociat accesul la unele informatii / conversatii din firma (e-mailuri etc).