avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate elke

Activitate elke

Răspuns la discuția succesiune ?
Multumesc!
Discuție succesiune ?
Sotul meu (impreuna cu mine) locuieste cu tatal lui care are peste 80 ani.Ne ocupam de el deoarece asa cum e firesc la varsta lui, e neputincios.Sotul meu are un frate care nu locuieste cu noi. Mama lor a decedat in urma cu ceva timp iar succesiunea dupa moartea ei nu s-a facut.Fratele nu a vrut niciodata sa finalizeze o discutie pe aceasta tema, in concluzie, desi nu ne ajuta cu nimic acum cand am avea nevoie, sunt convinsa ca nu va renunta niciodata in favoarea fratelui lui la ce ramane dupa decesului socrului meu, respectiv apartamentul in care locuim. Cum noi nu avem alta locuinta ne punem firesc intrebarea ce ne ramane cand va sosi momentul inevitabil.Socrul meu nu a acceptat sa faca un contract de intretinere cu noi, deci e clar ca suntem la mana fratelui mai mic, nu-i asa? Va rog sa-mi dati un raspuns legat de problema expusa.Va multumesc!
Răspuns la discuția drept la mostenire
=D>Va multumesc!
Răspuns la discuția drept la mostenire
=D>Va multumesc!!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este procedura si cat ni s-ar cuveni(sotului si mie) din casa parintilor lui in care locuim, avand in vedere ca noi suntem cei care ii ingrijim pe cei doi batrani in timp ce fratele sotului fiind in alta localitate nu are nici o contributie.Ma refer la: -cat din imobilul in care locuim acum(un apartament cu 4 camere) ne va reveni, dupa ce batranii nu vor mai fi;
-cum se procedeaza in mod corect pentru ambii frati, astfel incat acest moment sa nu devina prilej de discordie .Mentionez ca nu se poate face acum o intelegere cu parintii si fratele sotului din mai multe motive, unul fiind acela ca batranii sunt senili si nici nu poate fi vorba de vreo donatie sau ceva de genul asta.
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sunt un om meschin si care doresc cu tot dinadinsul sa ma "pricopsesc" dar din pacate noi nu avem o casa a noastra si facem niste sacrificii acum , sacrificii care cred eu ne-ar indreptati la mai mult de 1/2 din casa.In acelasi timp pentru ca nici noi (sotul meu si cu mine) nu mai suntem tineri sunt ingrijorata de ceea ce mi s-ar intampla daca sotul meu ar pati ceva inaintea decesului socrilor. Care ar fi soarta mea? Cu siguranta as depinde exclusiv de bunavointa batranilor(senili) si a fratelui care din pacate e mai degraba pragmatic decat sufletist si m-ar alunga din casa ca pe o masea stricata dupa ce batranii nu vor mai fi si nu vor mai avea nevoie de ajutor. Ce ma sfatuiti? Va multumesc.